info@naturalzen.si

Goba Reishi – 145 kapsul

22.99 z DDV

Kratek opis: Goba Reishi je priljubljeno zelišče v tradicionalni kitajski medicini predvsem zaradi antioksidativnih lastnosti, pozitivnega vpliva na imunski sistem in zdravje srca ter za spodbujanje boljšega spanca.

Priporočeni odmerek: 3 kapsule na dan.

Priporočeni dnevni odmerek vsebuje: 1 350 mg gobe reishi.

Pakiranje: 145 kapsul / 80 g

Opomba: Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Ni primerno za otroke, nosečnice in doječe matere. Ni nadomestilo za raznoliko prehrano. Shranjujte na sobni temperaturi, nedosegljivi majhnim otrokom.

Na zalogi

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40 evrov
Takoj pošljemo
Ob nakupu 4 izdelkov vam bomo priložili brezplačno darilo.

Goba Reishi – 145 kapsul

Ali poznate prehransko dopolnilo – gobo Reishi? To je čudežno zelišče z bogato zgodovino v tradicionalni kitajski medicini in sodobnih trendih dobrega počutja. Ta edinstvena goba reishi, znana tudi pod imenom Ganoderma lucidum, osupne s svojimi posebnimi lastnostmi in izjemnimi koristmi za zdravje. Poglobljeno si bomo ogledali to redko zelišče, ki je postalo osnovni del številnih zdravstvenih režimov in obredov po vsem svetu.

Ključne lastnosti gob Reishi

 1. Imunski sistem: Reishi je znana po tem, da podpira imunski sistem. Vsebuje polisaharide in peptide, ki lahko okrepijo obrambne sposobnosti telesa in pomagajo v boju proti okužbam.
 2. Antioksidanti: Vsebuje veliko antioksidantov, kot so triterpenoidi in polisaharidi, ki pomagajo nevtralizirati proste radikale in ščitijo celice pred poškodbami.
 3. Adaptogene lastnosti: Goba Reishi ima adaptogene lastnosti, kar pomeni, da telesu pomaga pri prilagajanju na stres in izboljša njegovo sposobnost spopadanja z različnimi zunanjimi vplivi.
 4. Spodbujanje vitalnosti in dolgoživosti: V tradicionalni kitajski medicini goba Reishi pogosto velja za zelišče dolgoživosti in vir energije, ki pomaga krepiti telesno in duševno vitalnost.

Zaradi teh ključnih lastnosti je goba Reishi odlično dopolnilo za ljudi, ki iščejo naravni način za krepitev zdravja in dobrega počutja.

Goba Reishi – zdravstvene koristi:

 1. Krepitev imunskega sistema: Goba Reishi vsebuje polisaharide in peptide, ki lahko spodbudijo imunski sistem in pomagajo telesu v boju proti okužbam ter boleznim.
 2. Podpora zdravju srca: Študije kažejo, da lahko Reishi pomaga zniževati raven holesterola in krvnega tlaka, kar lahko zmanjša tveganje za bolezni srca in ožilja.
 3. Adaptogeni učinki: Pomaga telesu, da se prilagodi na stres in izboljša splošno sposobnost spopadanja z zunanjimi vplivi.
 4. Protivnetne lastnosti: Triterpenoidi, ki jih vsebuje Reishi, imajo močne protivnetne učinke, ki lahko pomagajo lajšati vnetja in bolečine, povezane z različnimi boleznimi.
 5. Podpora zdravju jeter: Nekatere študije kažejo, da ima lahko goba Reishi ugodne učinke na jetra, vključno z zaščito pred poškodbami jeter in podporo njihovim razstrupljevalnim funkcijam.
 6. Podpora spanju in sproščanju: Goba Reishi ima pomirjujoče lastnosti, ki lahko pomagajo zmanjšati stres in tesnobo ter spodbujajo zdravo spanje.

Zaradi teh koristi za zdravje je goba Reishi dragocen dodatek za ljudi, ki jih zanimajo naravni načini za krepitev zdravja in dobrega počutja. Vendar je pomembno opozoriti, da se morate pred jemanjem gobe Reishi posvetovati z zdravnikom, zlasti če jemljete zdravila ali imate kakršne koli zdravstvene težave.

Odmerjanje gob Reishi

Odmerjanje gob Reishi je lahko zelo individualno – odvisno od neugodja, starosti in teže osebe. Idealen dnevni odmerek je od 1.300 mg do 5.400 mg gob Reishi. Ena naša kapsula vsebuje 450 mg gob Reishi – najmanjši dnevni odmerek našega izdelka so 3 kapsule, vendar ga lahko po potrebi povečate.

Možni neželeni učinki:

 1. Prebavne težave: Pri nekaterih posameznikih se lahko pojavijo blage prebavne težave, kot so zaprtje, driska ali slabost.
 2. Alergijske reakcije: Pri nekaterih ljudeh lahko povzročijo alergijske reakcije, zlasti če so alergični na druge vrste gliv ali cvetni prah.
 3. Krvavitev: V nekaterih primerih lahko jemanje gob Reishi poveča tveganje za krvavitev, zlasti pri ljudeh, ki jemljejo zdravila za redčenje krvi.
 4. Interakcije z zdravili: Glavne učinkovine, ki jih vsebuje Hube Reishi, lahko vplivajo na nekatera zdravila. Zato se pred jemanjem gobe Reishi posvetujte z zdravnikom, zlasti če jemljete kakršnakoli zdravila.
 5. Nizek krvni tlak: Pri nekaterih posameznikih lahko jemanje gob Reishi povzroči znižanje krvnega tlaka, kar je lahko problematično za ljudi, ki jemljejo zdravila za zniževanje krvnega tlaka.

Pomembno je vedeti, da so ti neželeni učinki redki in da večina ljudi gobo Reishi dobro prenaša. Če pa se po jemanju gobe Reishi pojavijo kakršni koli neželeni učinki, je priporočljivo, da prenehate z uporabo in se posvetujete z zdravnikom. Pred jemanjem gobe Reishi se je vedno priporočljivo posvetovati z zdravstvenim delavcem, zlasti če imate obstoječe zdravstvene težave ali jemljete druga zdravila.

Sestavine: izvleček gobe reishi, standardiziran na 30 % polisaharidov, hidroksipropilmetilceluloza (lupina kapsule).

Priporočeni odmerek: 3 kapsule na dan.

Priporočeni dnevni odmerek vsebuje: 1 350 mg gobe reishi.

Pakiranje: 145 kapsul / 80 g

Opomba: Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Ni primerno za otroke, nosečnice in doječe matere. Ni nadomestilo za raznoliko prehrano. Shranjujte na sobni temperaturi, nedosegljivi majhnim otrokom.

Viri:

Raziskovanje potencialnih zdravilnih učinkov Ganoderma lucidum: od presnovnih motenj do okužb s koronavirusi – PMC (nih.gov)

Ganoderma lucidum (Lingzhi ali Reishi) – Zdravila rastlinskega izvora – NCBI Bookshelf (nih.gov)

Gobe Reishi: koristi, neželeni učinki in odmerjanje (medicalnewstoday.com)

Goba Reishi
Goba Reishi – 145 kapsul
22.99 z DDV Dodaj v košarico