info@naturalzen.si

L-triptofan – 145 kapsul

13.95 z DDV

Kratek opis: L-triptofan je koristen zaradi svoje sposobnosti spodbujanja zdravega spanja in izboljšanja razpoloženja zaradi svoje vloge pri proizvodnji nevrotransmiterja serotonina. Pomaga tudi pri zmanjševanju anksioznosti in stresa, zato je priljubljeno dopolnilo za splošno duševno in telesno dobro počutje.

Priporočeni odmerek: 1 kapsula na dan.

Priporočeni dnevni odmerek vsebuje 400 mg L-triptofana.

Pakiranje:145 kapsul / 77 g

Opomba: Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Ni primerno za otroke, nosečnice in doječe matere. Ni nadomestilo za raznoliko prehrano. Shranjujte na sobni temperaturi, nedosegljivo majhnim otrokom.

Na zalogi

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40 evrov
Takoj pošljemo
Ob nakupu 4 izdelkov vam bomo priložili brezplačno darilo.

L-triptofan – 145 kapsul

L-triptofan je esencialna aminokislina, kar pomeni, da ga telo ne proizvaja samo in ga je treba dobiti s hrano. Je pomemben element za proizvodnjo več pomembnih nevrotransmiterjev in hormonov, ki vplivajo na razpoloženje, spanje in splošno stanje telesa.

Naše prehransko dopolnilo L-triptofan je namenjeno podpori zdravega spanja in dobrega psihičnega počutja. Aminokislina L-triptofan je ključna sestavina pri proizvodnji nevrotransmiterja serotonina, znanega tudi kot “hormon sreče”. Serotonin pomaga uravnavati razpoloženje, zato lahko redno jemanje L-triptofana spodbuja pozitiven pogled na življenje ter lajša simptome stresa in tesnobe. Naša formula je zasnovana z mislijo na kakovost in čistost, da zagotavlja optimalno podporo vašemu duševnemu in telesnemu zdravju. Izberite naš L-triptofan in začnite čutiti razliko v razpoloženju ter kakovosti spanja še danes.

Koristi L-triptofana:

1. Podpora za boljši spanec:

L-triptofan je znan po svoji sposobnosti spodbujanja zdravega spanja. Je predhodnik nevrotransmiterja serotonina, ki se pozneje pretvori v hormon melatonin, odgovoren za uravnavanje spanja in budnosti. Naravno povišane ravni triptofana v telesu lahko pomagajo pri uspavanju in izboljšanju kakovosti spanja.

2. Izboljšanje razpoloženja in zmanjšanje tesnobe:

Serotonin je znan kot “hormon sreče” in ima ključno vlogo pri uravnavanju razpoloženja. L-triptofan lahko poveča raven serotonina v možganih, kar lahko privede do izboljšanja razpoloženja ter zmanjšanja simptomov tesnobe in depresije.

3. Podpira kognitivne funkcije:

Serotonin ni pomemben le za razpoloženje, temveč tudi za kognitivne funkcije, kot so spomin, učenje in koncentracija. Povečana raven serotonina lahko pripomore k podpori zdravega delovanja možganov in njihove zmogljivosti.

4. Zmanjšanje kroničnega stresa:

L-triptofan lahko pomaga zmanjšati raven kortizola, stresnega hormona, kar lahko ugodno vpliva na splošno zdravje in počutje.

5. Podpora pri uravnavanju telesne teže:

Zaradi vpliva na razpoloženje in apetit lahko L-triptofan prispeva tudi k boljšemu nadzoru telesne teže. Nekatere študije kažejo, da bi lahko pomagal zmanjšati željo po ogljikovih hidratih in nezdravi hrani.

Kako jemati L-triptofan:

L-triptofan se običajno prodaja kot prehransko dopolnilo v obliki kapsul ali prahu. Priporočeni odmerek se lahko razlikuje glede na posameznika in njegove potrebe, zato se je o njegovem jemanju vedno dobro posvetovati z zdravnikom ali strokovnjakom za prehrano. Odmerki so lahko od 500 mg do 2.000 mg na dan, odvisno od individualnih potreb.

L-triptofan je naravno prisoten v živilih, kot so mlečni izdelki, meso (zlasti piščanec in morske ribe), oreščki (npr. lešniki) in semena (npr. buče).

S čim se L-triptofan lahko kombinira?

L-triptofan kot esencialna aminokislina je lahko učinkovitejši v kombinaciji z drugimi prehranskimi dopolnili. Ta dopolnila lahko podprejo njegove učinke na telo ter izboljšajo splošno zdravje in dobro počutje. Tukaj je nekaj dodatkov, ki so lahko koristni pri spodbujanju učinkov L-triptofana:

Vitamin C lahko poveča absorpcijo L-triptofana, kar lahko izboljša njegove učinke na proizvodnjo serotonina.

Magnezij je pomemben za splošno zdravje možganov in živčnega sistema. Spodbuja sproščanje mišic in izboljšuje kakovost spanja. V kombinaciji z L-triptofanom lahko pozitivno vpliva na spanje in razpoloženje.

  • Maščobne kisline omega-3:

Omega-3 maščobne kisline so pomembne za zdravje možganov in izboljšanje razpoloženja. Kombinacija z L-triptofanom lahko zagotovi sinergijske učinke za podporo duševnemu zdravju.

Ašvaganda je še eno adaptogeno zelišče, ki lahko pomaga pri lajšanju tesnobe in stresa. Skupaj z L-triptofanom lahko pozitivno vpliva na razpoloženje in splošno dobro počutje.

Pri izbiri prehranskih dopolnil bodite vedno pozorni na odmerjanje in se posvetujte z zdravnikom ali strokovnjakom za prehrano, zlasti če jemljete zdravila ali imate kakršne koli zdravstvene težave. Kombinacija teh dodatkov lahko zagotovi celovito podporo za zdrav spanec, razpoloženje ter splošno duševno in telesno zdravje.

Pomembno je opozoriti, da lahko L-triptofan deluje na nekatera zdravila ali stanja, zato se pred jemanjem posvetujte z zdravnikom.

Sestavine: L-triptofan, hidroksipropilmetilceluloza (lupina kapsule).

Priporočeni odmerek: 1 kapsula na dan.

Priporočeni dnevni odmerek vsebuje 400 mg L-triptofana.

Pakiranje:145 kapsul / 77 g

Opomba: Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Ni primerno za otroke, nosečnice in doječe matere. Ni nadomestilo za raznoliko prehrano. Shranjujte na sobni temperaturi, nedosegljivo majhnim otrokom.

 

L-triptofan
L-triptofan – 145 kapsul
13.95 z DDV Dodaj v košarico