info@naturalzen.si

Ashwagandha BIO 145 kapsul

9.99 z DDV

Kratek opis: Ashwagandha pomaga blažiti stres, občutke tesnobe in pozitivno vpliva na hitrejše okrevanje telesa.

Pakiranje: 145 kapsul

Teža: 87 g

Priporočeni odmerek: 1 kapsula dnevno z zadostno količino vode. Priporočeni dnevni odmerek (ena kapsula) vsebuje 500 mg posušene ashwagandhe.

Opozorilo: Ta izdelek ni nadomestilo za raznoliko in uravnoteženo prehrano. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka.

Na zalogi

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40 evrov
Takoj pošljemo
Ob nakupu 4 izdelkov vam bomo priložili brezplačno darilo.

Ashwagandha BIO

Ašvaganda ali indijski žinšen (Withania Somnifera) je rastlina, ki spada v skupino adaptogenih rastlin, ki so znane po svojih koristnih učinkih na zdravje, če jih uživamo v obliki čajev, praškov, tinktur in dodatkov ali v surovi obliki.

Izjemno priljubljena rastlina je tudi v indijski ajurvedi, predvsem zaradi svojih pozitivnih učinkov na stres in tesnobo.

Naš izdelek vsebuje posušeno ašvagando v BIO kakovosti za najboljše možne učinke.

Glavne prednosti jemanja Ašvagande:

Zmanjšuje stres

Spada namreč v skupino adaptogenih rastlin, adaptogen pa je snov, ki telesu pomaga pri obvladovanju stresa. Pomaga nadzorovati mediatorje stresa, vključno s proteini toplotnega šoka in kortizolom. Glede na študijo, izvedeno leta 2020, je bilo dokazano, da lahko že 240 mg ashwagandhe v veliki meri zmanjša stres. V tem primeru se je učinek pojavil v dveh mesecih neprekinjene uporabe.

Izboljša kakovost spanja

V več študijah so preučevali vpliv ashwagandhe na spanje. Prvi je bil izveden na anketirancih, starih od 60 do 85 let, ki so 12 tednov dnevno jemali 600 mg ašvagande in pri katerih se je znatno izboljšala kakovost spanja in duševna budnost ob prebujanju.

Če imate težave s spanjem, priporočamo, da jemljete najmanj 600 mg ašvagande vsaj 8 tednov, da boste videli rezultate.

Podpira telesno moč in krepitev mišic

Številne študije so potrdile, da so ljudje po jemanju ašvagande bolje opravili treninge in da se je hitrost regeneracije njihovih mišic znatno izboljšala. V teh študijah je bil preizkušen učinek ašvagande od 120 mg na dan do 1250 mg na dan. Najoptimalnejši rezultati so se pokazali pri jemanju 240 mg do 600 mg ašvagande dnevno najmanj 8 tednov.

Pomaga zmanjševati maščobe

Poleg ugodnih učinkov na mišice so zgornje študije pokazale tudi, da lahko ašvaganda zmanjša odstotek maščob v telesu in holesterol.

Izboljšuje spomin in delovanje možganov

Študija iz leta 2017, opravljena na 50 odraslih, je pokazala, da 600 mg ašvagande po 8-tedenskem jemanju močno izboljša takojšnji in splošni spomin, pozornost in hitrost obdelave informacij.

Znižuje raven sladkorja v krvi

Nekatere spojine v ašvagandi, med njimi ena, imenovana withaferin A (WA), imajo močno antidiabetično delovanje in lahko pomagajo spodbuditi celice, da iz krvi prevzamejo glukozo. Znižujejo tudi raven sladkorja v krvi, inzulina, lipidov v krvi in markerjev oksidativnega stresa.

Raziskovalci so te informacije potrdili s 24 študijami na to temo, od katerih je bilo 5 kliničnih preskušanj. Več si lahko preberete, če kliknete tukaj.

Spodbuja zdravje srca

Leta 2015 je bila izvedena študija o vplivu ašvagande na srce in kardiovaskularni sistem. Anketiranci so bili zdravi, športni ljudje, ki so 12 tednov jemali 300 mg visokokakovostne ašvagande.

Potrjeno je bilo, da lahko ašvaganda poveča VO2 max, kar je največja količina kisika, ki jo zaužijete med telesnim naporom. Te vrednosti se uporabljajo za merjenje kardiorespiratorne vzdržljivosti – kako dobro srce in pljuča med telesno dejavnostjo dovajata kisik mišicam. Višje vrednosti VO2 max lahko torej kažejo na zdravo srce, ki v teh okoliščinah dobro deluje.

Poveča raven testosterona pri moških

Ašvaganda lahko poveča raven testosterona, kar je povezano tudi z njenim pozitivnim vplivom na izgradnjo mišic. Uravnoveša tudi hormonsko raven reproduktivnih hormonov in tako spodbuja plodnost.

Glede na to lastnost ašvagande so izvedli študijo na 43 moških s prekomerno telesno težo v starostnem razponu od 40 do 70 let. Prvi rezultati so se pojavili po 8 tednih, največji učinek pa je bil dosežen po 16 tednih. Uživanje ašvagande je bilo povezano z 18-odstotnim povečanjem DHEA-S (hormona, ki telesu pomaga pri nastajanju testosterona) in 14,7-odstotnim povečanjem testosterona v primerjavi s placebom.

Komu priporočamo zdravilo Ashwagandha?

Ashwagandha se priporoča zlasti ljudem, ki živijo aktivno, imajo zahtevno delo in doživljajo veliko stresa v službi ali zasebnem življenju. Ashwagandha zagotavlja mirnejši in globlji spanec, blaži občutek stresa in tesnobe ter spodbuja energijo in hitrejše okrevanje.

Sestavine: posušena ashwagandha, hidroksipropilmetilceluloza (lupina kapsule)

Pakiranje: 145 kapsul

Teža: 87 g

Priporočeni odmerek: 1 kapsula dnevno z zadostno količino vode. Priporočeni dnevni odmerek (ena kapsula) vsebuje 500 mg posušene ashwagandhe.

Opozorilo: Ta izdelek ni nadomestilo za raznoliko in uravnoteženo prehrano. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka.

 

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Omejena časovna promocija: ob nakupu katerih koli 4 izdelkov bomo vključili brezplačno darilo.
V primeru nenadne razprodaje darila si pridržujemo pravico, da kot darilo pošljemo drug izdelek.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ashwagandha BIO 145 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ashwagandha Bio Naturalzen
Ashwagandha BIO 145 kapsul
9.99 z DDV Dodaj v košarico