info@naturalzen.si

(2 mnenji strank)

Maca BIO 145 kapsul

11.89 z DDV

Kratek opis: Maca peruviana pozitivno vpliva na libido, razpoloženje, krvni tlak ter telesno in duševno vzdržljivost.

Pakiranje: 145 kapsul z 580 mg Maca peruana BIO

Teža: 99 g

Priporočeni odmerek: 3 kapsuli dnevno z veliko vode

Opomba: Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Shranjujte na sobni temperaturi, nedosegljivi majhnim otrokom. Ni primerno za otroke, mlajše od 3 let, ter za nosečnice in doječe matere. Prehransko dopolnilo se ne sme uporabljati kot nadomestilo za raznoliko prehrano.

Na zalogi

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40 evrov
Takoj pošljemo
Ob nakupu 4 izdelkov vam bomo priložili brezplačno darilo.

Maca BIO

Maca peruviana je rastlina, ki jo gojijo v Peruju v Andih. Uporablja se kot sestavina v kulinariki, vendar je korenina maca znana predvsem po svojih pozitivnih učinkih na zdravje ljudi.

Kot smo že omenili, je najpogosteje uporabljen del rastline maca njena korenina, ki vsebuje vlaknine, aminokisline, vitamine in minerale.

Vsebuje tudi druge bioaktivne spojine, vključno z makamidi, makaridinom, alkaloidi in glukozinolati, ki so verjetno odgovorni za zdravilne učinke mace.

Glavne prednosti jemanja prehranskega dopolnila Maca

Povečuje libido

Najbolj znana korist korenine maca je, da lahko poveča libido. Obstaja nekaj znanstvenih dokazov, ki potrjujejo to trditev.

Ta pojav proučujejo že več let. V študiji iz leta 2002 so 12 tednov preučevali moške, stare od 21 do 56 let. Skupina je bila razdeljena na tri dele: nekateri moški so jemali placebo tablete, drugi 1500 mg mace dnevno, tretji pa 3000 mg mace dnevno. Potrdilo se je, da se je pri moških, ki so jemali maco, libido povečal že po 8 tednih jemanja v primerjavi s skupino s placebom. Že 1500 mg mace na dan po 8 do 12 tednih uporabe lahko zagotovi želeni učinek.

Ta pojav potrjuje tudi novejši pregled študij iz leta 2010. Te študije vključujejo preučevanje libida pri moških in tudi libida pri ženskah po menopavzi. Potrjeno je bilo, da maca pozitivno vpliva na obe preučevani skupini in pomaga pri povečanju libida.

Raziskava iz leta 2015 je pokazala, da lahko maca vpliva na frigidnost pri ženskah, ki jo po menopavzi pogosto povzročajo tudi antidepresivi. Maca pozitivno vpliva na ravnovesje hormonov, kar izboljša razpoloženje, poveča libido in zmanjša potrebo po uporabi antidepresivov.

Povečuje energijo in pozitivno vpliva na vzdržljivost

Leta 2009 je bila izvedena študija, ki je preučevala učinek mace na vzdržljivost in energijo kolesarjev na 40-kilometrski poti. Osem udeležencev je v randomiziranem preskušanju opravilo 40-kilometrsko kolesarsko pot pred in po 14-dnevnem jemanju izvlečka mace in placeba. Zaključek je, da je 14-dnevno jemanje maca izboljšalo dosežke na 40-kilometrskem kolesarskem kronometru v primerjavi z rezultati po jemanju tablet s placebom.

Vendar je ta študija potekala na razmeroma majhnem vzorcu, zato raziskovalci preučujejo učinek mace na drugih vzorcih.

Izboljša razpoloženje

Maca vsebuje flavonoide, ki izboljšujejo razpoloženje in zmanjšujejo tesnobo. V študiji iz leta 2015 so preučevali razpoloženje in občutke 29 žensk v menopavzi. Skupino so naključno razdelili na ženske, ki so jemale maco, in ženske, ki so prejemale placebo tablete. Po 12 tednih je bilo potrjeno, da je jemanje mace v veliki meri odpravilo simptome depresije, poleg tega pa je maca pri teh ženskah znižala krvni tlak. V tej študiji so uporabili 3.000 mg aktivne sestavine maca na dan.

Izboljša spomin in kognitivne funkcije

Opravljenih je bilo več študij o vplivu mace na spomin in učenje. Leta 2014 je bil objavljen pregled več študij, ki so potrdile, da lahko maca izboljša prostorsko učenje in spomin ter ublaži spominske primanjkljaje.

Potrjeno je bilo tudi, da maca pomaga izboljšati kognitivne funkcije in motorično koordinacijo ter lahko pomaga upočasniti upad kognitivnih funkcij, povezanih s starostjo. Lahko pomaga pri preprečevanju Alzheimerjeve bolezni, vendar so študije o tej bolezni in vplivu mace nanjo zaenkrat omejene.

Maca je naravna snov in velja za zelo varno. Na splošno ni bilo ugotovljenih nobenih kontraindikacij ali alergijskih reakcij na to rastlino.

Sestavine: korenina maca Bio, hidroksipropilmetilceluloza (lupina kapsule).

Pakiranje: 145 kapsul z 580 mg Maca peruana

Teža: 99 g

Priporočeni odmerek: 3 kapsuli na dan z veliko vode.

Opomba: Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Shranjujte na sobni temperaturi, nedosegljivi majhnim otrokom. Ni primerno za otroke, mlajše od 3 let, ter za nosečnice in doječe matere. Prehransko dopolnilo se ne sme uporabljati kot nadomestilo za raznoliko prehrano.

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Omejena časovna akcija: ob nakupu katerih koli 4 izdelkov vam bomo priložili brezplačno darilo.
V primeru nenadne prodaje darila si pridržujemo pravico, da kot darilo pošljemo drug izdelek. 

Dodatne informacije

Teža0.1 kg

2 mnenji za Maca BIO 145 kapsul

  1. Lana Novak

    David

    Maca uporabljam že dolgo, je del mojega vsakdana. Lahko samo priporočam in potrdim, da je superživilo.

  2. Lana Novak

    Jana

    Malo velike kapsule, vendar je vredno, da sem ga naročil že drugič.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

maca-bio
Maca BIO 145 kapsul
11.89 z DDV Dodaj v košarico