info@naturalzen.si

(7 mnenj strank)

MSM 300 kapsul

15.9929.98 z DDV

Kratek opis: Spodbuja regeneracijo in prehrano sklepov in sklepnega hrustanca, lajša simptome alergije, deluje protiglivično in antibakterijsko.

Več ko jih kupite, nižja je cena izdelka:
1 kos = 15,99 € za 1 kos
2 kosa = 29,98 € (2 kosa po 14,99 €), (prvotna cena 31,98 € / 2 kosa), popust 2 €

Priporočeni odmerek: 1 do 2 kapsuli dnevno po jedi

Pakiranje: 300 kapsul/700 mg

Teža: 210 g

Opozorilo: Ta izdelek ni nadomestilo za raznoliko in uravnoteženo prehrano. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka.

Počisti
Brezplačna dostava pri nakupih nad 40 evrov
Takoj pošljemo
Ob nakupu 4 izdelkov vam bomo priložili brezplačno darilo.

MSM

MSM je vir naravnega žvepla, ki je pomemben za številne telesne procese. MSM ali metilsulfonilmetan je naravna spojina, ki jo najdemo v živilih, kot so sveža zelenjava, meso in mlečni izdelki. Vendar ga največkrat ne zaužijemo dovolj s hrano, zato ga je priporočljivo jemati tudi v obliki prehranskih dopolnil.

Naš izdelek je edinstven tudi zato, ker poleg MSM vsebuje tudi vitamin C, vendar ne vsebuje nobenih nepotrebnih kemikalij. Vitamin C pomaga pri boljši absorpciji MOM. Poleg MSM in vitamina C vsebuje le hidroksipropilmetilcelulozo kot oblogo kapsule, zato je izjemno čist veganski izdelek.

Pri čem vam lahko pomaga MSM?

Pri zdravljenju osteoartritisa in bolečin v sklepih

Osteoartritis je bolezen, za katero trpi več milijonov ljudi. Gre za poškodbo hrustanca v enem ali več sklepih. Pogosto prizadene kolena, boke, spodnji del hrbta, roke in prste. Povzroča lahko bolečino, togost in oteklino.

V več študijah so preučevali učinek MOM na bolečine v sklepih. Eden od njih je delal s 100 bolniki, starejšimi od 50 let. Razdelili so jih v dve skupini – eni so dajali MSM, drugi pa samo placebo. Življenjski slog anketirancev je bil približno enak, kar zadeva pitje alkohola in kajenje, pa tudi povprečna starost je bila skoraj enaka, približno 68 let. Dodatek MSM je vseboval tudi vitamin C, kolagen ter izvlečke neema in koridalije. Rezultati so pokazali, da so se pri osebah, ki so 12 tednov jemale MSM, bolečine v sklepih, togost in otekanje izboljšali v primerjavi z osebami, ki so jemale placebo.

Druga študija je bila prav tako izvedena na 100 bolnikih, pri čemer je imel vsak bolnik osteoartritis v kolku ali kolenu. Deloval je z večjim odmerkom MSM, in sicer 6 gramov za 26 tednov. V skupini, ki je jemala MSM, so se izboljšali simptomi osteoartritisa in bolje opravljala vsakodnevne dejavnosti kot v skupini, ki je jemala placebo.

S hitrejšim okrevanjem

Redna telesna vadba prinaša številne koristi, vendar lahko hkrati povzroči tudi oksidativni stres v mišicah, ki se kaže kot bolečine v mišicah po vadbi. Ta občutek za nas velikokrat pomeni nelagodje, ki ga bo MOM pomagal hitro odpraviti.

V eni od raziskav so poleg treninga za polmaraton obravnavali tudi športnike. En del skupine je vzel 3 grame MSM na dan, drugi del pa je vzel le placebo zdravilo. Študija je trajala tri tedne in po tem času je pokazala klinično razliko v bolečinah v mišicah in stopnji oksidativnega stresa med obema skupinama. Skupina, ki je jemala MOM, je imela veliko manj bolečin in si je po vadbi hitreje opomogla.

Druga študija je prav tako delovala z odmerkom 3 gramov MSM na dan. Udeleženci te študije so bili moški, ki so pogosto trenirali in so bili v dobri telesni pripravljenosti. Del jih je prejel MSM, del pa placebo, podobno kot v prejšnjem primeru. Vendar je v tem primeru študija trajala le 14 dni, pozitivni učinki MOM, ki so zmanjšali bolečino in mišičnost, pa so se pokazali tudi po tem razmeroma kratkem času.

Potrdilo se je, da mlajši in bolj telesno pripravljeni ljudje hitreje in učinkoviteje vplivajo na svoje telo z MOM.

Kontraindikacije in alergije

Alergije so žal del življenja številnih ljudi. Simptomi, kot so kihanje, srbenje, solzenje oči in kašelj, so značilni, kadar je oseba izpostavljena alergenom, kot so cvetni prah, prah, živalska dlaka ali plesen.

Opravljena je bila študija, ki je potrdila, da lahko s 3 grami MSM na dan odpravimo do 50 % simptomov alergije. Študija je potekala v različnih fazah, v katerih so vsakič poskusili z drugačnim odmerkom MSM, pri čemer je bil najvišji odmerek do 12 gramov na dan. Potrdilo se je, da večji odmerek ne pomeni večje učinkovitosti. Anketiranci so bili po 12 gramih MSM-ka na dan pretirano utrujeni. Najučinkovitejša izbira je 3 grame na dan.

Priporočeni dnevni odmerek je 3 grame. Če pa ima nekdo čezmerne bolečine, zlasti v sklepih, je lahko dnevni odmerek do 6 gramov. Če morate vzeti 6 gramov MSM, ga jemljite največ 6 mesecev, nato pa naredite dvomesečni premor, da bo učinkovitost največja.

Učinki: po 8-12 tednih uporabe.

Sestavine: metilsulfonilmetan (C2H6O2S), vitamin C (L-askorbinska kislina), hidroksipropilmetilceluloza

Pakiranje: 300 veganskih kapsul/700 mg

Priporočeni odmerek: za preventivno uporabo 1-2 kapsuli dnevno z zadostno količino vode. Pri hujših težavah lahko odmerek povečate do 10 kapsul na dan (2krat na dan po 5 kapsul).

Priporočeni dnevni odmerek vključuje:

1 kapsula = 550 mg metilsulfonilmetana, 50 mg vitamina C

2 kapsuli = 1100 mg metilsulfonilmetana, 100 mg vitamina C

Opozorilo: Ta izdelek ni nadomestilo za raznoliko in uravnoteženo prehrano. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka.

 

Brezplačna dostava za nakupe nad 40 €
Omejena časovna promocija: ob nakupu katerih koli 4 izdelkov bomo vključili brezplačno darilo.
V primeru nenadne izpraznitve darila si pridržujemo pravico, da kot darilo pošljemo drug izdelek.

Dodatne informacije

Teža0.1 kg
Število kosov

1, 2

7 mnenj za MSM 300 kapsul

 1. Lana Novak

  Luka

  Kapsule MSM uporabljam že več kot eno leto. Trajalo je nekaj mesecev, da sem začutil olajšanje v malih sklepih rok, zdaj pa je olajšanje tako občutno, da ne potrebujem injekcij olja neposredno v sklepe, prav tako ne potrebujem zdravil proti bolečinam. Zelo sem zadovoljen in sem ga že priporočil svojim prijateljem.

 2. Lana Novak

  Katarina

  Zaradi bolečin v kolenih sem MSM jemala peti mesec. Nisem ga mogel niti upogniti, celo rahla oteklina se je ohranila. Po približno 10 dneh jemanja sem opazil izboljšanje svojega stanja. Zdaj se počutim odlično, spet se lahko ukvarjam s športom brez omejitev! Priporočam ga, kamorkoli grem🙂

 3. Lana Novak

  Tina

  MSM uporabljam bolj za svojo kožo:), res ga priporočam! V nekaj mesecih so se moje gube vidno zmanjšale in zmehčale, elastičnost kože pa se je izboljšala. Že vse življenje imam težave s suho kožo, zdaj pa je vidno bolj navlažena.

 4. Marcel

  Z izdelkom sem zelo zadovoljna zaradi njegovih blagodejnih učinkov, ki ga uporabljam že dlje časa.Priporočam ga svojim prijateljem.

 5. Anton

  Ta izdelek že nekaj tednov uporabljam na svojih členkih in mi ustreza. Lahko ga samo priporočam. Hvala.

 6. Jozef

  Izdelek uporabljam že en mesec. Največje zadovoljstvo. Po dveh tednih sem opazila izboljšanje bolečin v sklepih in kakovosti nohtov. Moji nohti so bili kot papir, zdaj pa so čvrsti in močni. Tudi kakovost mojih las se je izboljšala in manj mi izpadajo. Bila sem zelo prijetno presenečena, saj to ni bilo namerno, ampak prijeten bonus. Priporočam.

 7. Lana Novak

  Mija

  Super trgovina -tudi teden dni kasneje so mi bili pripravljeni dostaviti blago 👍👍👍 Kar se tiče izdelkov – imela sem operacijo in zdaj dobro hodim naročila sem MSM+kolagen s hialuronsko kislino in ga jem že približno teden dni, pomaga 😘 Hvala 🙏❤️

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

msm sklepi naturalzen
MSM 300 kapsul
15.9929.98 z DDV Select options