info@naturalzen.si

Spirulina in chlorella 60 kapsul

9.69 z DDV

Kratek opis: kombinacija dveh superživil z odličnimi hranilnimi lastnostmi in koristnimi učinki na zdravje.

Pakiranje: 60 veganskih kapsul/42 g

Opomba: Ta izdelek ni primeren za otroke, mlajše od 3 let. Ni primerno za otroke, mlajše od treh let.

Ni na zalogi

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40 evrov
Takoj pošljemo
Ob nakupu 4 izdelkov vam bomo priložili brezplačno darilo.

Spirulina in chlorella

Veliko naših strank nas pogosto sprašuje, kaj je boljše – spirulina ali chlorella? Obe obliki rastlin sta zelo priljubljeni v svetu prehranskih dopolnil. Poleg tega sta obe tako imenovani superživili, saj imata odlične hranilne lastnosti in potencialne koristi za zdravje, kot so zmanjševanje dejavnikov tveganja za srce (vpliv na sestavo maščob v krvi, krvni tlak in holesterol) ter izboljšanje nadzora nad krvnim sladkorjem. Odločili smo se, da v svoj portfelj vključimo prehranski izdelek, ki je kombinacija obeh rastlin. Kakšna je torej razlika med njima?

Obe rastlini sta dober vir nukleinskih kislin, vendar Chlorella vsebuje skoraj dvakrat več nukleinskih kislin na gram kot Spirulina.
Klorela ima trdo in neprebavljivo steno, zato jo je treba pred uživanjem dodatno mehansko obdelati. Ta postopek se odraža tudi v končni ceni Chlorelle, ki je dražja od Spiruline.
Spirulina ima prebavljivo steno
Spirulina in chlorella se razlikujeta tudi po vsebnosti hranilnih snovi – spirulina ima več esencialnih aminokislin, železa, beljakovin, vitaminov B, C, D in E
Chlorella nima toliko železa, beljakovin in gama-linolenske kisline kot spirulina
Klorela vsebuje skoraj dvakrat več klorofila kot spirulina

Spirulina je modrozelena večcelična cianobakterija brez jedra, Chlorella pa zelena enocelična alga z jedrom. Spirulina je lahko do 100-krat večja od chlorelle. Chlorella je kroglaste oblike, Spirulina pa spiralne.

Številni javno dostopni rezultati laboratorijskih študij so pokazali, da imata lahko tako spirulina kot chlorella visoke pozitivne rezultate pri nadzoru krvnega sladkorja, zlasti spirulina pa lahko pomaga povečati občutljivost na inzulin (občutljivost na inzulin je stopnja, do katere vaše telo uporablja krvni sladkor za energijo). Ti učinki so lahko še posebej koristni za bolnike s sladkorno boleznijo ali odpornostjo na inzulin.

Spirulina ima dolgo zgodovino – kot vir hrane so jo uporabljali že Azteki. Zaradi visoke vsebnosti beljakovin (spirulina lahko vsebuje do 10 % več beljakovin kot chlorella) jo na primer uporablja NASA kot prehransko dopolnilo za svoje astronavte. Bogata je tudi z železom, folati in beta karotenom, beljakovine v spirulini pa se zelo dobro absorbirajo v telo.

Chlorella vsebuje več maščob in kalorij ter maščobne kisline omega-3 (spirulina vsebuje več maščobnih kislin omega-6), vitamin A, riboflavin, magnezij, železo in cink. Obe algi sta še posebej bogati z več nasičenimi maščobami, zlasti z že omenjenimi maščobnimi kislinami omega-3 in omega-6. To so esencialne polinenasičene maščobe, ki so pomembne za pravilno rast celic in delovanje možganov. Za telo so nujne tudi zato, ker jih telo ne more proizvesti, zato jih morate dobiti s hrano. Z njihovo zadostno količino v telesu zmanjšamo vnetja, izboljšamo zdravje kosti ter zmanjšamo tveganje za bolezni srca in nekatera rakava obolenja.

Chlorella vsebuje zelo veliko antioksidantov (to so spojine, ki se vežejo s prostimi radikali in preprečujejo poškodbe celic in tkiv).

Ponujamo paket v veganskih kapsulah iz organskih alg, ki bo nadomestil klasično vsakodnevno jemanje velikega števila tablet (10 ali več se privzeto jemlje tako za spirulino kot za chlorello).

Priporočeni odmerek: 2 kapsuli dvakrat na dan z veliko vode

Sestavine: organska spirulina (Arthrospira platensis) – cela alga, organska chlorella (Chlorella vulgaris) – cela alga, lupina kapsule HPMC (hidroksipropilmetilceluloza)

Kapsule HPMC so izključno rastlinskega izvora, zato so primerne za vegetarijance in vegane. Temeljijo na hidroksipropilmetil celulozi (od tod kratica HPMC). Načeloma uporabljamo prozorne kapsule, zato so brez barvil. Poleg tega, da so povsem naravni, večinoma ne vsebujejo glutena, škroba in drugih konzervansov, kar še posebej cenijo alergiki, celiakiji in ljudje, občutljivi na konzervanse.

Dnevni odmerek vsebuje: 1200 mg organske spiruline in 1120 mg organske chlorelle

Vsebuje tudi na primer naslednja hranila:

– Vitamin B12 (3,15 µg, 126 % RH) – prispeva k normalnemu duševnemu delovanju, normalnemu delovanju živčnega sistema in normalni tvorbi rdečih krvničk

– folna folna kislina (34,5 µg, 17,25 % RH) – prispeva k rasti zarodnih tkiv v nosečnosti in k normalni tvorbi rdečih krvničk

– jod (42 µg, 28 % RH) – prispeva k normalnemu delovanju ščitnice, normalni presnovi energije in ohranjanju normalnega stanja kože

– vitamin B6 (276 µg, 19,7 % RVH) – prispeva k normalnemu delovanju živčnega sistema, normalnemu duševnemu delovanju in normalni presnovi homocisteina (RVH – referenčna hranilna vrednost)

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Omejena časovna akcija: ob nakupu katerih koli 4 izdelkov vam bomo priložili brezplačno darilo.
V primeru nenadne izpraznitve darila si pridržujemo pravico, da kot darilo pošljemo drug izdelek.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Spirulina in chlorella 60 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja