info@naturalzen.si

Kolagen 145 kapsul

9.99 z DDV

Kratek opis: Kolagen je ena od najbolj razširjenih beljakovin v človeškem telesu, ki podpira zdravje sklepov in kosti, rast mišic ter zdravje srca in ožilja.  

Pakiranje: 145 kapsul s 421,5 mg svinjskega kolagena in 8,5 mg vitamina C. 

Teža: 77 g 

Priporočeni odmerek: 3 kapsule dvakrat na dan z veliko vode. 

Opozorilo: Ta izdelek ni nadomestilo za raznoliko in uravnoteženo prehrano. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. 

Na zalogi

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40 evrov
Takoj pošljemo
Ob nakupu 4 izdelkov vam bomo priložili brezplačno darilo.

Kolagen

Kaj je kolagen? Kolagen je najobsežnejša beljakovina v človeškem telesu, ki jo najdemo v kosteh, mišicah, koži in kitah. Je bistvena sestavina vezivnega tkiva in ima ključno vlogo pri povezovanju telesnih celic. Poleg tega dodaja koži moč in elastičnost. 

Kolagen se v človeškem telesu nahaja v velikih količinah. Po nekaterih starejših raziskavah kolagen predstavlja tretjino beljakovin v človeškem telesu in tri četrtine suhe teže kože. S staranjem pa telo naravno proizvaja vse manj kolagena. Ta upad je mogoče optimalno nadomestiti z uživanjem prehranskih dopolnil, ki vsebujejo kolagen. 

Lajša bolečine v sklepih 

Leta 2018 so raziskovalci objavili rezultate študije, v kateri je sodelovalo 120 ljudi, od katerih jih je polovica 90 dni jemala prehranska dopolnila s kolagenom in drugimi snovmi, drugi pa so jemali placebo. Pri tistih, ki so jemali kolagen, so se bolečine v sklepih zmanjšale za 43 %, gibljivost sklepov pa izboljšala za 39 %. 

Pomaga pri osteoporozi 

Maja 2014 je bil objavljen pregled 9 študij, ki so preučevale vpliv kolagena na osteoporozo.  Osteoporoza je presnovna bolezen kostnega tkiva, ki se kaže z zmanjševanjem količine kostne mase in motnjami v mikroarhitekturi kosti – z drugimi besedami, kosti so šibkejše in bolj nagnjene k lomljenju.  

Te študije potrjujejo, da ima kolagen pozitiven učinek na krepitev kosti in obnovo določene kostne gostote. 

Pozitivno vpliva na srce in ožilje 

Leta 2017 je bila opravljena raziskava, ki se je osredotočila na vpliv kolagena na srce in ožilje. To je bila manjša raziskava s 30 udeleženci, ki pa je trajala šest mesecev. V tej skupini se je znatno zmanjšala arterijska togost in lipoproteini nizke gostote ali “slab” holesterol. 

Spodbuja rast mišic 

Glede na študijo iz leta 2015 lahko trdimo, da lahko kolagen pomaga pri rasti mišic. Raziskovalci so domnevali, da kolagen pomaga spodbujati proizvodnjo beljakovin, ki so odgovorne za rast mišic. V študiji je sodelovalo 53 udeležencev. Udeleženci so se 12 tednov redno ukvarjali z vadbo. Ob koncu tega obdobja se je pri tistih, ki so jemali kolagenske dodatke, mišična masa in moč znatno povečala v primerjavi s tistimi, ki so jemali placebo. 

Naš izdelek vsebuje tudi vitamin C, saj ta pomaga telesu sintetizirati kolagen. Zato kolagen hitreje in učinkoviteje vstopa v telo, rezultati pa so hitrejši. Poleg tega vitamin C zagotavlja funkcionalnost in moč kolagena. V tem izdelku je količina vitamina C majhna, njegova funkcija je le pomoč pri prebavi aktivnih sestavin. Prosimo, da tega izdelka ne obravnavate kot popolnega nadomestka za vitamin C. 

Ta izdelek priporočamo, če že imate težave s sklepi in kostmi ali če vaše delo obremenjuje sklepe in kosti ter bi radi preprečili bolečine v prihodnosti.  

Sestavine: hidroliziran kolagen, vitamin C, želatina (embalaža kapsule) 

Pakiranje: 145 kapsul 

Teža: 77 g 

Priporočeni odmerek: 3 kapsule dvakrat na dan z veliko vode. 

Opozorilo: Ta izdelek ni nadomestilo za raznoliko in uravnoteženo prehrano. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. 

 

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Omejena časovna promocija: ob nakupu katerih koli 4 izdelkov bomo vključili brezplačno darilo.
V primeru nenadne razprodaje darila si pridržujemo pravico, da kot darilo pošljemo drug izdelek.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Kolagen 145 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

eighteen − seventeen =

Kolagen Naturalzen
Kolagen 145 kapsul
9.99 z DDV Dodaj v košarico