info@naturalzen.si

Zakaj samo MSM – pregledi resničnih uporabnikov

Lana Novak Sklepi in bolezni sklepov - vzroki in rešitve
MSM - pregledi

Zakaj samo MSM – pregledi resničnih uporabnikov in dejstva, ki so jih potrdili znanstveniki ?

Poglabljanje v svet dodatkov pogosto razkrije skrite dragulje, med zanimivimi odkritji pa je tudi MSM. Metilsulfonilmetan, na kratko MSM, si neopazno utira pot v industrijo dobrega počutja in zdravja. Ta organska oblika žvepla je bila tihi igralec na področju prehrane, ki je postopoma pridobil priznanje zaradi svojih potencialnih koristi pri spodbujanju bolj zdravega načina življenja. V tem prispevku smo se poglobili v svet MSM. Raziskali bomo zanimive vidike te naravne spojine, od njenega izvora do potencialnih koristi za zdravje in različnih načinov uporabe. Z razkrivanjem skrivnosti in znanstvenih dognanj o MSM vam želimo zagotoviti poglobljene informacije o njegovi uporabi, učinkih in o tem, kako bi lahko bil manjkajoči element v vašem prizadevanju za dobro počutje. Prav tako ne smete zamuditi o MSM – pregledi od resničnih uporabnikov.

Naš cilj je ustvariti celovito sliko o MSM, pojasniti njegove prednosti in raziskati, kako bi lahko spremenil vaš vsakodnevni zdravstveni režim. Ne glede na to, ali ste novinec v svetu prehranskih dopolnil ali izkušen navdušenec, se nam pridružite pri odkrivanju skrivnosti in potencialnih koristi tega skrivnostnega, a obetavnega prehranskega dopolnila.

Kaj je MSM?

MSM ali metilsulfonilmetan je naravno prisotna organska spojina, ki vsebuje žveplo. Najdemo jo v različnih rastlinah in živalih, lahko pa se proizvaja tudi sintetično.

MSM se pogosto imenuje “žveplov dodatek”. Žveplo je ključni element v telesu, ki ima pomembno vlogo v različnih fizioloških procesih. Je ključna sestavina v strukturi beljakovin, vključno s tistimi, ki jih najdemo v laseh, koži, nohtih in vezivnih tkivih. MSM naj bi spodbujal zdravje sklepov, zmanjševal vnetja in prispeval k splošnemu dobremu počutju.

Kako se proizvaja MIM?

Obstajata dva osnovna načina proizvodnje MIM:

  1. Naravni viri: MSM se nahaja v nekaterih živilih, kot so sadje, zelenjava, žita in celo sveže surovo mleko. Ko ti naravni viri razpadejo, se MSM sprošča v okolje.
  2. Sintetična proizvodnja: Večina MSM, ki je na voljo v prehranskih dopolnilih, je proizvedena sintetično. Pri tem postopku se dimetilsulfoksid (DMSO), tekoča kemikalija, združi z vodikovim peroksidom. Pri tem pride do kemične reakcije, ki povzroči nastanek kristalov MSM.

Med sintezo se MSM prečisti, običajno z de-etilacijo, da se zagotovita njegova kakovost in čistost za uporabo v prehranskih dopolnilih ali drugih izdelkih.

Ne glede na izvor, naravni ali sintetični, je molekularna struktura MOM enaka. Prav ta struktura omogoča, da MSM v telo prenaša žveplo, podpira različne funkcije in prispeva k njegovim potencialnim koristim za zdravje.

Ta spojina je postala priljubljena v industriji dobrega počutja zaradi domnevnih učinkov na zdravje sklepov, kože, las in nohtov. Vendar se je treba, tako kot pri vsakem dodatku ali spojini, pred dodajanjem v prehrano nujno posvetovati z zdravstvenim delavcem, da se prepričate, ali je primeren za vaše individualne zdravstvene potrebe.

Prednosti in učinki MSM

MSM ali metilsulfonilmetan je povezan s številnimi potencialnimi koristmi in funkcijami, predvsem zaradi vsebnosti žvepla in njegovega vpliva na različne telesne procese. V nadaljevanju so predstavljene nekatere pogosto obravnavane prednosti in funkcije MSM:

  1. Zdravje sklepov:

MSM se pogosto uporablja za spodbujanje zdravja sklepov. Žveplo je pomembna sestavina pri nastajanju vezivnega tkiva in hrustanca v sklepih. Študije kažejo, da lahko MSM pomaga zmanjšati vnetje sklepov in izboljša prožnost, kar lahko ublaži simptome, povezane z osteoartritisom in nelagodjem v sklepih.

  1. Protivnetne lastnosti:

MSM ima naravne protivnetne lastnosti in lahko pomaga zmanjšati vnetja v telesu. Zavira nekatere snovi, ki sprožajo vnetja, kar lahko olajša stanje, kot so artritis, bolečine v mišicah in druge vnetne težave.

  1. Spodbuja zdravo kožo, lase in nohte:

Žveplo, ki je sestavni del MSM, je nujno potrebno za tvorbo kolagena in keratina. Zaradi tega je MSM lahko koristen za zdravo kožo, lase in nohte. Pomaga ohranjati elastičnost kože, krepi lase in nohte ter prispeva k bolj mladostnemu videzu.

  1. Regeneracija mišic in učinkovitost vadbe:

Nekateri športniki in fitnes navdušenci uporabljajo MSM za pomoč pri okrevanju po vadbi. Njegove protivnetne lastnosti lahko pomagajo zmanjšati bolečine v mišicah po vadbi ter tako izboljšajo čas okrevanja in splošno zmogljivost.

  1. Razstrupljanje in delovanje imunskega sistema:

Žveplo sodeluje pri naravnih procesih razstrupljanja telesa. MSM lahko podpira jetra pri odstranjevanju toksinov in odpadkov ter prispeva k učinkovitejšemu sistemu razstrupljanja. Poleg tega nekatere študije kažejo, da lahko MSM pozitivno vpliva na imunski sistem.

  1. Alergije in zdravje dihal:

Nekatere študije kažejo, da lahko MSM zaradi svojih protivnetnih in protialergijskih lastnosti pomaga lajšati simptome alergij in bolezni dihal.

Pomembno je vedeti, da je kljub velikemu zanimanju za morebitne koristi MOM za zdravje potrebnih več raziskav, da bi v celoti razumeli njegove mehanizme in učinke. Kot pri vsakem dodatku se lahko odzivi posameznikov razlikujejo, zato se je priporočljivo posvetovati s strokovnjakom, preden MSM vključite v svoj vsakdan, zlasti če imate kakršne koli osnovne zdravstvene težave ali jemljete druga zdravila.

Načini uporabe in odmerjanje

Na trgu so na voljo različne vrste MSM v obliki dodatkov. Najpogosteje se MSM prodaja v obliki kapsul, prahu, krem ali gelov. Kapsule so enostavne za jemanje in priročne za natančno odmerjanje. Prašek je primeren za tiste, ki ga raje dodajajo pijačam ali obrokom. Poleg tega so na voljo tudi geli ali kreme, ki vsebujejo MSM in se uporabljajo lokalno, pogosto na kožo, ter se lahko uporabljajo za spodbujanje zdravja kože ali lokalno lajšanje bolečin v sklepih. Izbira oblike MSM je odvisna od posameznikovih želja, enostavnosti uporabe in namena jemanja MSM. Pri izbiri je treba upoštevati tudi kakovost izdelka in njegovo čistost, saj to lahko vpliva na učinkovitost in rezultate uporabe.

Izkušnje in ocene naših strank

MSM je eden naših najbolj priljubljenih izdelkov. Zato nam je uspelo pridobiti veliko mnenj o tem prehranskem dopolnilu, ki jih z veseljem delimo:

“Ta izdelek že nekaj tednov uporabljam na svojih členkih in mi ustreza. Lahko ga samo priporočam. Hvala.”

“Izdelek uporabljam že en mesec. Največje zadovoljstvo. Po dveh tednih sem opazil izboljšanje bolečin v sklepih in kakovosti nohtov. Moji nohti so bili kot papir, zdaj pa so čvrsti in močni. Celo kakovost mojih las se je izboljšala in lasje mi manj izpadajo. Bila sem zelo prijetno presenečena, saj to ni bil namen, ampak prijeten bonus. Priporočam.”

“Z izdelkom sem zelo zadovoljen zaradi njegovih blagodejnih učinkov, ki ga uporabljam že dlje časa. Priporočam ga tudi svojim prijateljem.”

“MSM uporabljam bolj za svojo kožo:). Res ga priporočam! V nekaj mesecih so se moje gube vidno zmanjšale in zmehčale, elastičnost moje kože pa se je izboljšala. Vse življenje sem imela težave s suho kožo, zdaj pa je vidno bolj navlažena!!

“Kapsule MSM uporabljam že več kot eno leto. Trajalo je nekaj mesecev, da sem začutil olajšanje v malih sklepih rok, zdaj pa je olajšanje tako opazno, da ne potrebujem injekcij olja neposredno v sklepe ali protibolečinskih zdravil. Zelo sem zadovoljen in sem ga že priporočil svojim prijateljem.”

 

Kot ste lahko prebrali zgoraj, tudi resnične izkušnje ljudi kažejo koristi prehranskega dopolnila MOM za različne dele telesa, bodisi sklepe, kožo ali nohte.

V naši končni oceni želimo poudariti, da je MSM zanimivo prehransko dopolnilo s številnimi potencialnimi koristmi. Zaradi njegovih koristi za zdravje sklepov, kože, las in celo imunskega sistema je zanimiv za tiste, ki iščejo naravne načine za podporo svojega telesa. Vendar je treba opozoriti, da so učinki MSM lahko individualni in da se rezultati lahko razlikujejo. Pred začetkom uporabe katerega koli novega dodatka se posvetujte z zdravstvenim delavcem. Ključno vlogo imata tudi kakovost in čistost izdelka, zato je treba biti pri izbiri izdelka previden. Na koncu lahko z informirano odločitvijo in individualnim pristopom k uporabi MSM izkoristite potencialne koristi, ki jih ponuja. Bodite informirani in skrbno pretehtajte svoje možnosti v okviru svojega splošnega zdravja.

Viri:

Metilsulfonilmetan: – PMC (nih.gov): uporaba in varnost novega prehranskega dopolnila – PMC (nih.gov)

Vpliv dnevnega uživanja metilsulfonilmetana (MSM) na holesterol lipoproteinov visoke gostote pri zdravih odraslih s prekomerno telesno težo in debelih: randomizirano kontrolirano preskušanje – PMC (nih.gov)

Metilsulfonilmetan – pregled | ScienceDirect Topics

Koristni učinki dodatka, ki vsebuje žveplo, na stanje las in nohtov | Natural Medicine Journal

© 2021 naturalzen.si