info@naturalzen.si

Urolitin – 75 kapsul

164.90 z DDV

Kratek opis: Urolitin je spojina, ki ima antioksidativne in protivnetne učinke, študije pa kažejo, da je eden najuspešnejših sredstev proti staranju.

Pakiranje: 75 kapsul s 500 mg urolitina in 250 mg vitamina C.

Teža: 65 g.

Odmerjanje: 1 kapsula na dan z zadostno količino vode.

Opozorilo: ni nadomestilo za raznoliko in uravnoteženo prehrano ter ni primerno za nosečnice in doječe matere. Shranjujte pri sobni temperaturi, nedosegljivo majhnim otrokom.

 

Na zalogi

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40 evrov
Takoj pošljemo
Ob nakupu 4 izdelkov vam bomo priložili brezplačno darilo.

Urolitin

Predstavljamo urolitin, revolucionarno naravno spojino, pridobljeno s cepitvijo elagitaninov, ki jih najdemo v izbranem sadju in oreščkih. Urolitin se je rodil v zapletenem plesu med našo prehrano in črevesno floro ter predstavlja novo mejo na področju zdravja in dobrega počutja. Urolitin, ki nastane s preobrazbo elagitaninov, ki jih je veliko v granatnih jabolkih, jagodah, malinah in orehih, je znanstvenike navdušil s svojimi potencialnimi terapevtskimi lastnostmi. Od obetavnih antioksidativnih in protivnetnih lastnosti do potencialne vloge pri spodbujanju zdravja mitohondrijev se urolitin kaže kot prepričljiva sila na področju prehranskih dopolnil. Z nami se podajte v fascinantni svet urolitina, kjer se naravne danosti združujejo z najsodobnejšo znanostjo in ponujajo potencialni ključ za sprostitev dobrega počutja na celični ravni.

Kaj je urolitin?

Urolitin je spojina, ki nastaja v človeškem telesu pri prebavi elagitaninov, polifenolov, ki jih najdemo v nekaterih vrstah sadja in oreščkov. Ellagitanini so prisotni v živilih, kot so granatna jabolka, jagode, maline, orehi in nekateri drugi sadeži.

Postopek se začne, ko se ti ellagitanini zaužijejo in vstopijo v črevesje. V črevesju jih črevesne bakterije pretvorijo v urolitine. Specifični nastali urolitin je odvisen od vrste ellagitanina in črevesne mikrobiote posameznika.

Urolitini, zlasti urolitin A in urolitin B, so pridobili pozornost zaradi svojih potencialnih koristi za zdravje. Nekatere študije kažejo, da imajo lahko urolitini protivnetne, antioksidativne in protirakave lastnosti. Poleg tega se raziskuje njihova morebitna vloga pri spodbujanju zdravja in delovanja mitohondrijev, ki so ključni za proizvodnjo celične energije.

Raziskave še potekajo, in čeprav so predhodne ugotovitve obetavne, so potrebne nadaljnje študije, da bi v celoti razumeli vrsto zdravstvenih koristi in možnosti uporabe urolitinov. Pomembno je opozoriti, da se učinkovitost in varnost urolitinov lahko razlikujeta od posameznika do posameznika, prehranski viri elagitaninov pa ostajajo ključni dejavnik pri njihovem nastajanju v telesu.

Funkcije in koristi urolitina

Koristi urolitina še vedno raziskujejo, in čeprav se pojavljajo obetavne ugotovitve, je pomembno poudariti, da so za popolno razumevanje in potrditev teh morebitnih koristi potrebne nadaljnje študije. Navajamo nekaj poročil o koristih urolitina:

 1. Antioksidativne lastnosti: Urolitin naj bi imel antioksidativne lastnosti, kar pomeni, da lahko pomaga nevtralizirati škodljive proste radikale v telesu. To antioksidativno delovanje bi lahko pomagalo zaščititi celice pred oksidativnim stresom.
 2. Protivnetni učinki: Študije kažejo, da bi lahko imel urolitin protivnetne učinke, kar bi lahko prispevalo k zmanjšanju vnetij v telesu. Kronično vnetje je povezano z različnimi zdravstvenimi težavami, zato so snovi s protivnetnimi lastnostmi zanimive zaradi možnih koristi za splošno zdravje.
 3. Mitohondrijsko zdravje: Urolitin se preučuje zaradi možnosti, da podpira zdravje mitohondrijev. Mitohondriji so organeli v celicah, ki proizvajajo energijo, ohranjanje njihovega delovanja pa je ključno za splošno zdravje celic in proizvodnjo energije.
 4. Zdravje mišic: Nekatere raziskave kažejo, da bi urolitin lahko imel vlogo pri podpiranju zdravja mišic. Domnevajo, da lahko izboljša delovanje mišic in zmanjša s starostjo povezano propadanje mišic, zato je zanimiv predmet raziskav, povezanih z mišicami.
 5. Dolgoživost: Predhodne študije, zlasti na živalih, kažejo, da bi lahko urolitin pripomogel k dolgoživosti. Aktiviral naj bi celični proces, imenovan mitofagija, ki sodeluje pri odstranjevanju poškodovanih mitohondrijev.
 6. Metabolično zdravje: Urolitin lahko vpliva na presnovno zdravje, vključno z njegovo vlogo pri spodbujanju zdravega staranja in morebitnem prispevanju k izboljšanju presnove.

Pomembno je poudariti, da so te potencialne koristi sicer zanimive, vendar so potrebne nadaljnje klinične študije za določitev varnosti, učinkovitosti in optimalnega odmerka dodatka urolitina. Kot pri vsakem prehranskem dopolnilu se morajo posamezniki pred rednim jemanjem urolitina ali sorodnih izdelkov posvetovati z zdravstvenimi delavci, zlasti če imajo resne zdravstvene težave ali jemljejo zdravila.

Urolitin in vitamin C

Naš izdelek poleg urolitina vsebuje tudi vitamin C. Kombinacija Urolitina z vitaminom C lahko zaradi lastnosti teh dveh spojin zagotovi potencialne sinergijske koristi. Čeprav so raziskave o tej kombinaciji omejene, navajamo nekaj možnih razlogov, zakaj bi bila uporaba urolitina skupaj z vitaminom C koristna:

 1. Okrepljeno antioksidativno delovanje: Ker imata urolitin in vitamin C antioksidativne lastnosti, lahko zagotovita celovito antioksidativno zaščito, kar lahko izboljša obrambo pred oksidativnimi poškodbami.
 2. Podpora sintezi kolagena: Vitamin C je ključen za sintezo kolagena, beljakovine, ki je pomembna za zdravje kože, sklepov in vezivnih tkiv. Kombinacija urolitina z vitaminom C lahko s podpiranjem tvorbe kolagena prispeva k splošni celovitosti in zdravju tkiv.
 3. Potencialni protivnetni učinek: Vitamin C je prav tako znan po svojih protivnetnih lastnostih: Urolitin so preučevali zaradi njegovih potencialnih protivnetnih učinkov, vitamin C pa je prav tako znan po svojih protivnetnih lastnostih. Kombinacija teh spojin ima lahko sinergijski učinek na zmanjšanje vnetja v telesu.
 4. Podpora imunskega sistema: Vitamin C je znan po svoji vlogi pri podpori imunskega sistema. Čeprav učinke urolitina na imunski sistem še vedno raziskujejo, bi njegova kombinacija z vitaminom C lahko prispevala k splošni krepitvi imunskega sistema.
 5. Mitohondrijsko zdravje: Urolitin je bil predmet študij, ki so se osredotočile na njegove morebitne koristi za mitohondrijsko zdravje. Vitamin C lahko mitohondrije tudi zaščiti pred oksidativnimi poškodbami. Njuna kombinacija bi lahko zagotovila dodatno podporo za ohranjanje optimalnega delovanja mitohondrijev.
 6. Boljša absorpcija: nekatere študije kažejo, da lahko vitamin C izboljša absorpcijo nekaterih polifenolov, kot so tisti v urolitinu. To morebitno povečanje absorpcije bi lahko povečalo biološko uporabnost Urolitina in izboljšalo njegovo učinkovitost.

Pomembno je poudariti, da je kljub tem potencialnim koristim kombinacija urolitina in vitamina C zanimiva, potrebne so nadaljnje raziskave, da bi ugotovili posebne sinergije in interakcije med temi spojinami. Poleg tega se lahko odzivi posameznikov na prehranska dopolnila razlikujejo, zato je priporočljivo, da se pred kombiniranjem prehranskih dopolnil posvetujete z zdravstvenim delavcem, zlasti pri tistih, ki imajo obstoječe zdravstvene težave ali jemljejo zdravila.

Komu priporočamo Urolitin?

Uporaba dodatkov z urolitinom je še vedno področje aktivnih raziskav, in čeprav kaže obetaven potencial pri različnih vidikih zdravja, so lahko posebna priporočila za uporabo odvisna od posameznih zdravstvenih ciljev, stanja in odzivov na spojino. Za zdaj se zdi, da bi bilo za nekatere skupine posameznikov dodajanje urolitina zanimivo:

 1. Odrasli, ki jih zanima celično zdravje: Urolitin so preučevali zaradi njegove potencialne koristi pri podpiranju zdravja in delovanja mitohondrijev. Osebe, ki jih zanima spodbujanje celičnega zdravja in morebitna ublažitev upadanja, povezanega s staranjem, bi lahko razmislile o jemanju urolitina.
 2. Športniki in navdušenci nad fitnesom: Urolitin se preučuje zaradi njegovega potencialnega vpliva na zdravje in delovanje mišic. Športnike in posameznike, ki se redno ukvarjajo s telesno dejavnostjo, bi lahko urolitin zanimal zaradi njegove potencialne vloge pri spodbujanju mišične zmogljivosti.
 3. Osebe, ki jih zanima staranje: Nekatere študije kažejo, da bi lahko urolitin s podpiranjem delovanja mitohondrijev in celičnega zdravja prispeval k dolgoživosti. Za osebe, ki jih zanima zdravo staranje, bi bil Urolitin lahko zanimivo dopolnilo.
 4. Osebe z vnetnimi stanji: Urolitin bi bil lahko zaradi svojih potencialnih protivnetnih učinkov zanimiv za osebe, ki trpijo zaradi stanj, povezanih s kroničnimi vnetji. Vendar se morajo osebe s temi boleznimi pred vključitvijo novega prehranskega dopolnila posvetovati z zdravstvenimi delavci.
 5. Osebe, ki iščejo antioksidativno podporo: Urolitin ima dokazane antioksidativne lastnosti in osebe, ki iščejo naravne spojine, ki bi lahko pomagale v boju proti oksidativnemu stresu, lahko razmislijo o dodajanju urolitina.
 6. Osebe, ki jih zanima splošno zdravje: Glede na to, da raziskave urolitina še potekajo, bi bil lahko zanimiv za osebe, ki iščejo dodatke s potencialnimi koristmi za zdravje na celični ravni, vključno z antioksidativno, protivnetno in mitohondrijsko podporo.

Pomembno je opozoriti, da so odzivi posameznikov na dodatke lahko različni, Urolitin pa je še vedno v zgodnjih fazah raziskav. Pred začetkom uporabe katerega koli novega dodatka se morajo posamezniki posvetovati z zdravstvenimi delavci, zlasti če imajo obstoječe zdravstvene težave, so noseči, dojijo ali jemljejo zdravila, da se prepričajo o varnosti in ustreznosti dodatka za njihov poseben položaj.

Sestavine: urolitin (tip A), vitamin C, hidroksipropilmetilceluloza (lupina kapsule).

Priporočeni odmerek: 1 kapsula na dan.

Priporočeni dnevni odmerek vsebuje: 500 mg urolitina in 250 mg vitamina C.

Pakiranje: 75 kapsul / 65 g

Opozorilo: ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Ni primerno za otroke, nosečnice in doječe matere. Ni nadomestilo za raznoliko prehrano. Shranjujte na sobni temperaturi, nedosegljivi majhnim otrokom.

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Urolitin – 75 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

19 − 7 =

urolitin
Urolitin – 75 kapsul
164.90 z DDV Dodaj v košarico