info@naturalzen.si

(2 mnenji strank)

Hialuronska kislina in kolagen 145 kapsul

18.49 z DDV

Kratek opis: Učinkovita kombinacija dveh klinično preizkušenih naravnih snovi za zdrave kosti, hrustanec in sklepe.

Pakiranje: 145 kapsul, ki vsebujejo 340 mg kolagena, 80 mg hialuronske kisline in 10 mg vitamina C na kapsulo

Teža: 76,9 g

Priporočeni odmerek: 1-2 kapsuli dnevno, popijte z veliko vode.

Opozorilo: Ta izdelek ni nadomestilo za raznoliko in uravnoteženo prehrano. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka.

 

Na zalogi

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40 evrov
Takoj pošljemo
Ob nakupu 4 izdelkov vam bomo priložili brezplačno darilo.

Hialuronska kislina in kolagen

Hialuronska kislina in kolagen sta uveljavljeni in dokazano naravni snovi. Večina ljudi te izraze pozna že vrsto let. Toda ali ste poznali posebne prednosti in delovanje kombinacije hialuronske kisline in kolagena?

Hialuronska kislina

Hialuronska kislina je snov, ki je naravno prisotna v koži, očeh in sklepih. Njegova glavna naloga je zadrževanje vode v tkivnih celicah in ohranjanje vlažnosti oči. Hialuronska kislina je ključna sestavina sinovialne tekočine, ki poskrbi, da imajo sklepi in kosti pri gibanju dovolj sebuma, in jih tako ščiti pred poškodbami.

Človeško telo lahko proizvaja hialuronsko kislino, vendar s staranjem njena raven stalno upada, zato jo je priporočljivo jemati v obliki prehranskih dopolnil.

Lajša simptome osteo-artritisa

Kaj je osteoartritis? Pri osteoartritisu so sklepi zaradi propadanja hrustanca manj gibljivi. Kakovost hialuronske kisline v sinovialni tekočini se zmanjša, v njej pa se znajdejo vnetne molekule. To lahko povzroči bolečino ali oteklino.

V Združenih državah Amerike je bilo izvedenih več študij o učinku prehranskih dopolnil s hialuronsko kislino na simptome osteoartritisa. V neki študiji so tri mesece preučevali 40 bolnikov s prekomerno telesno težo, ki so trpeli za osteoartritisom kolena. Polovica bolnikov je jemala prehransko dopolnilo, druga polovica pa placebo tablete. Potrdili so, da že 80 mg hialuronske kisline na dan v obdobju treh mesecev močno izboljša bolečino in ublaži simptome.

V drugi študiji iz leta 2015 je bilo pregledanih 72 bolnikov z osteoartritisom kolena. Skupino so tudi naključno razdelili, polovica je prejela hialuronsko kislino, druga polovica pa placebo. Ta študija je trajala en mesec, pri čemer so bolniki v prvih dveh tednih jemali 225 mg hialuronske kisline, v zadnjih dveh tednih pa le 150 mg. Tisti, ki so prejemali hialuronsko kislino, so imeli nižje ocene bolečin in boljšo kakovost spanja kot tisti v skupini s placebom. Uporabili so tudi manj zdravil proti bolečinam.

Ker telo naravno proizvaja hialuronsko kislino, ta snov redko povzroča resne neželene učinke ali alergijske reakcije.

Kolagen

Kaj sploh je kolagen? Kolagen je najobsežnejša beljakovina v človeškem telesu, ki jo najdemo v kosteh, mišicah, koži in kitah. Je bistvena sestavina vezivnega tkiva in ima ključno vlogo pri povezovanju telesnih celic. Poleg tega dodaja koži moč in elastičnost.

Kolagen se v človeškem telesu nahaja v velikih količinah. Po nekaterih starejših raziskavah kolagen predstavlja tretjino beljakovin v človeškem telesu in tri četrtine suhe teže kože. Vendar, kot smo omenili pri hialuronski kislini, s staranjem telo naravno proizvaja vse manj kolagena. Ta upad je mogoče optimalno nadomestiti z uživanjem prehranskih dopolnil, ki vsebujejo kolagen.

lajša bolečine v sklepih

Leta 2018 so raziskovalci objavili rezultate študije, v kateri je sodelovalo 120 ljudi, od katerih jih je polovica 90 dni jemala prehranska dopolnila s kolagenom in drugimi snovmi, drugi pa so jemali placebo. Pri tistih, ki so jemali kolagen, so se bolečine v sklepih zmanjšale za 43 %, gibljivost sklepov pa izboljšala za 39 %.

Vitamin C

Naš izdelek vsebuje tudi vitamin C, saj ta pomaga telesu sintetizirati kolagen. Tako kolagen hitreje in učinkoviteje vstopi v telo, rezultati pa so hitrejši. Poleg tega vitamin C zagotavlja funkcionalnost in moč kolagena. V tem izdelku je količina vitamina C majhna, njegova funkcija je le pomoč pri prebavi aktivnih sestavin. Prosimo, da tega izdelka ne obravnavate kot popolnega nadomestka za vitamin C.

Hialuronska kislina in kolagen lahko bolečine v sklepih in kosteh blažita tudi ločeno, vendar je njuno delovanje drugačno, zato odlično delujeta v tej ponujeni kombinaciji. Hialuronska kislina namreč pomaga sintetizirati kolagen, da ga telo lahko čim bolj učinkovito uporabi. Tako poveča učinkovitost jemanja kolagena.

Ta izdelek priporočamo, če že imate težave s sklepi in kostmi ali če vaše delo obremenjuje sklepe in kosti ter bi radi preprečili bolečine v prihodnosti.

Sestavine: hidroliziran svinjski kolagen, natrijev hialuronat, vitamin C, hidroksipropilmetilceluloza (lupina kapsule)

Pakiranje: 145 kapsul, ki vsebujejo 340 mg kolagena, 80 mg hialuronske kisline in 10 mg vitamina C na kapsulo

Teža: 76,9 g

Priporočeni odmerek: 1-2 kapsuli dnevno, popijte z veliko vode.

Opozorilo: Ta izdelek ni nadomestilo za raznoliko in uravnoteženo prehrano. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka.

 

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Omejena časovna promocija: ob nakupu katerih koli 4 izdelkov bomo vključili brezplačno darilo.
V primeru nenadne izpraznitve darila si pridržujemo pravico, da kot darilo pošljemo drug izdelek.

Dodatne informacije

Teža0.1 kg

2 mnenji za Hialuronska kislina in kolagen 145 kapsul

  1. Lana Novak

    Hana

    Uporabljam ga ves čas, moji sklepi so prenehali boleti, kakovosten izdelek

  2. Lana Novak

    Klara

    Odličen izdelek. Nehali so me boleti sklepi, koža na obrazu pa se je vidno napihnila in posvetlila. Priporočam z desetkami 👍👍👍

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Hialuronska kislina in kolagen Naturalzen
Hialuronska kislina in kolagen 145 kapsul
18.49 z DDV Dodaj v košarico