info@naturalzen.si

Koencim Q10

7.99 z DDV

Kratek opis: Podpira zaščito celic pred poškodbami in prezgodnjim staranjem. Uspešno se uporablja pri kronični utrujenosti, šibkosti in pomanjkanju energije.

Pakiranje: 60 kapsul s 30 mg koencima Q10

Odmerjanje: 2 kapsuli dnevno po jedi

Država porekla: ZDA

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40 evrov
Takoj pošljemo
Ob nakupu 4 izdelkov vam bomo priložili brezplačno darilo.

Koencim Q10

je psevdovitamin (vitaminom podobna snov), ki ga najdemo v vsaki celici človeškega telesa, zlasti v aktivnih in obremenjenih celicah srčne mišice, možganov in jeter. Ima pomembno vlogo pri proizvodnji energije ter zaščiti celic pred poškodbami in prezgodnjim staranjem. Njegov namen pri proizvodnji energije na celični ravni je, da s pomočjo kisika (v obliki ATP) pridobiva energijo za telo. S tem zagotavlja energijo in izboljšuje aerobno športno zmogljivost. Prispeva k pravilnemu delovanju srca, krepi ga in imunski sistem. Je močan antioksidant in njegova prisotnost v človeškem telesu je nujna.

Koencim Q10 se uspešno uporablja tudi pri kronični utrujenosti, šibkosti in izgubi moči. Zmanjšuje tveganje apoptoze (pravilne celične smrti), spodbuja splošno regeneracijo dlesni, preprečuje njihovo krvavitev in poškodbe. Na splošno pripomore k hitrejšemu celjenju ran, kar je še posebej pomembno za diabetike, pri katerih je celoten proces celjenja nekajkrat hitrejši kot pri zdravih ljudeh.

Čeprav ga telo delno proizvaja samo, je njegova poraba zelo velika, zato ga je treba dopolnjevati. Poleg tega ga med staranjem, obrabo telesa in zaradi različnih drugih dejavnikov primanjkuje. Brez koencima Q10 nemoteno potekajo biokemični procesi v človeškem telesu, saj omogoča celicam v telesu, da prejeta hranila pretvorijo v potrebne vire energije.

Aktivni ljudje, športniki in fizični delavci imajo večje potrebe po koencimu Q10. Če koencim Q10 v telesu pade pod zahtevano raven, se to lahko pokaže v zmanjšani zmogljivosti, slabši odpornosti na stres, zmanjšani delovni aktivnosti, utrujenosti in zmanjšani sposobnosti okrevanja. Njegovo pomanjkanje lahko povzroči motnje v energijskem ravnovesju, kar ima za posledico različne funkcionalne motnje v telesu, najbolj pa vpliva na srce in krepitev njegovega delovanja. Druge posledice so splošna oslabelost telesa, izguba vitalnosti, zmanjšana sposobnost koncentracije in pospešeno staranje ne le telesnih organov, temveč tudi kože, saj se zmanjša sposobnost obnavljanja telesnih celic.

Pojavi pomanjkanja koencima Q10

 • Utrujenost, izčrpanost, pomanjkanje energije – po telesnem naporu se počutite utrujeni, ne morete opravljati običajnih vsakodnevnih dejavnosti, težko razmišljate, ne čutite dovolj moči v mišicah, počasneje razmišljate in se lahko počutite tudi depresivno.
 • Oslabljen imunski sistem – imunski sistem je zelo metabolično aktiven, zato za svoje pravilno delovanje potrebuje veliko energije. Če vam primanjkuje koencima Q10, lahko pogosteje zbolevate za nekaterimi boleznimi, kot so gripa, herpes ali prehlad.
 • Krvavenje dlesni – nizke ravni koencima Q10 so bile ugotovljene pri več kot 60 % bolnikov z gingivitisom.
 • Kronične bolečine – pogoste migrene ali glavoboli, bolečine v mišicah, fibromialgija (kronične bolečine v mišicah, ki so občutljive tudi na dotik).
 • Bolezni srca – srce je organ, ki potrebuje največ energije ATP. Ta nastaja iz koencima, zato se ob dolgotrajnem pomanjkanju zmanjša oskrba celic z energijo. Posledica je lahko ishemija srca, ki lahko privede do srčnega popuščanja, ki je pogosto že nepopravljivo stanje.

Koencim Q10 in njegove koristi:

 • krepi srce, krvne žile, mišice in možgansko dejavnost.
 • odpravlja utrujenost in izčrpanost.
 • daje energijo
 • ščiti celice pred poškodbami in staranjem.
 • prispeva k zniževanju krvnega tlaka in sladkorja v krvi
 • ima antioksidativne in protistresne lastnosti
 • zmanjšuje oksidacijo holesterola LDL
 • pospešuje okrevanje in zdravljenje.
 • ustavi in odpravi parodontitis, spodbuja regeneracijo dlesni
 • pospešuje okrevanje.
 • spodbuja učinkovitost.
 • podpira imunski sistem.

 

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Omejena časovna akcija: ob nakupu katerih koli 4 izdelkov vam bomo priložili brezplačno darilo.
V primeru nenadne prodaje darila si pridržujemo pravico, da kot darilo pošljemo drug izdelek.

Dodatne informacije

Teža0.1 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Koencim Q10”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

nineteen − ten =

koencim q10 srce naturalzen
Koencim Q10
7.99 z DDV Dodaj v košarico