info@naturalzen.si

Izkušnje z retinolom – od strokovnjakov in uporabnikov

Lana Novak Nega kože - najučinkovitejše aktivne sestavine
Izkušnje z retinolom

Izkušnje z retinolom

Retinol je v zadnjih letih ena najbolj priljubljenih aktivnih sestavin v kozmetiki. Je ena od oblik vitamina A. Če želite več informacij o retinolu in njegovem delovanju, kliknite tukaj in preberite naš članek. V tem članku se bomo osredotočili na izkušnje z retinolom – s kliničnimi študijami ali na podlagi mnenj uporabnikov.

Kateri so potrjeni učinki retinola?

Retinol in retinoidi na splošno so priljubljeno področje raziskav znanstvenikov. Retinol ima številne koristi za človeško kožo.

Najboljše izkušnje z retinolom vključujejo:

Zmanjšajte videz drobnih linij in gub

Retinol spodbuja nastajanje kolagena, ki lahko pomaga pri napenjanju kože in glajenju gub.

S pomočjo kliničnih študijah leta 2015 je topično zdravljenje z retinolom znatno izboljšalo drobne gubice in vplivalo na znake fotostaranja. Štirje tedni zdravljenja z retinolom so povečali debelino epidermisa in uravnavali gene za kolagen tipa 1 in kolagen tipa 3 z ustreznim povečanjem izražanja beljakovin prokolagena I in prokolagena III. Analiza slik obraza je pokazala, da so se po 12 tednih uporabe retinola obrazne gube znatno zmanjšale.

Izboljšanje teksture kože

Retinol lahko pomaga tudi pri luščenju kože, zaradi česar je koža bolj gladka in enakomerna.

V epidermisu, zgornji plasti kože, se zaradi uporabe retinola poveča obnavljanje celic. To spodbuja nastajanje svežih, zdravih celic in pomaga pri odstranjevanju starih, odmrlih kožnih celic. Ta proces zamenjave celic lahko zmanjša hrapavost in neravnine na površini kože.

Poleg tega retinol pomaga pri spodbujanju sinteze kolagena, ki lahko zgosti in poveča elastičnost kože. S staranjem naše telo proizvaja manj kolagena, kar povzroča gube in povešeno kožo. Kolagen je beljakovina, ki daje koži strukturo in elastičnost. Retinol lahko pomaga napenjati kožo in izboljša njeno splošno strukturo, saj spodbuja nastajanje kolagena.

Posvetlitev kože

Retinol lahko pomaga zmanjšati videz temnih madežev in razbarvanosti, kar pripomore k svetlejšemu in enakomernejšemu tonu kože.

Z zmanjšanjem vidnosti temnih madežev in razbarvanosti lahko retinol pomaga polepšati kožo. Mrtve kožne celice se lahko odstranijo in zaradi procesa obnavljanja celic, ki ga pospešuje retinol, se razkrije mlajši videz in enakomeren tonus kože.

Tudi pigment melanin, ki daje barvo koži, lasem in očem, se lahko z retinolom zmanjša. UV-žarki, hormoni in nekatera zdravila povzročajo sintezo melanina, prekomerna količina melanina pa lahko povzroči temne lise in neenakomeren ten kože. Retinol lahko pomaga izenačiti barvo kože in zmanjšati videz temnih madežev, saj preprečuje nastajanje melanina.

Poleg tega lahko retinol ublaži hiperpigmentacijo, ki je pogosta težava kože, zaradi katere se na koži pojavijo temne lise ali madeži. Do hiperpigmentacije lahko privede veliko stvari, vključno z izpostavljenostjo UV-žarkom, hormonskimi nihanji in nekaterimi zdravili. S preprečevanjem sinteze melanina lahko retinol pomaga pri izginjanju teh temnih predelov.

Pomaga pri odpravljanju aken

Retinol lahko pomaga odmašiti pore in zmanjša nastajanje aken.

Retinol čisti zamašene pore in preprečuje nastanek aken. Globoko prodiranje retinola v pore omogoča odstranjevanje nakopičenih odmrlih kožnih celic, ki lahko povzročijo akne in zamašene pore. S tem lahko zmanjšate vidnost por in izboljšate splošno gladkost kože.

Zelo pomembno je vedeti, da lahko retinol, zlasti na začetku uporabe, pri nekaterih ljudeh povzroči suhost, rdečico in luščenje. Ko se vaša koža prilagodi, je priporočljivo začeti z nizko koncentracijo in postopoma povečati pogostost uporabe. Poleg tega je zelo pomembno, da uporabljate vlažilno kremo, da bo vaša koža navlažena, in jo zaščitite pred soncem, tako da vsak dan čez dan uporabljate kremo za sončenje.

Retinol

Pomembne informacije

Zelo pomembno je vedeti, da lahko retinol, zlasti na začetku uporabe, pri nekaterih ljudeh povzroči suhost, rdečico in luščenje. Ko se vaša koža prilagodi, je priporočljivo začeti z nizko koncentracijo in postopoma povečati pogostost uporabe. Poleg tega je zelo pomembno, da uporabljate vlažilno kremo, da bo vaša koža navlažena, in jo zaščitite pred soncem, tako da vsak dan čez dan uporabljate kremo za sončenje.

Izdelke z retinolom lahko uporabljate kot del nočne rutine, podnevi pa je priporočljivo uporabljati zaščito pred soncem, saj lahko retinol poveča občutljivost kože na sončno svetlobo.

Pomembno je opozoriti, da se rezultati z retinolom lahko pokažejo šele po več tednih, različne vrste kože pa se lahko na retinol različno odzivajo. Pred uporabo retinola na obrazu je vedno priporočljivo opraviti test na obližih, če imate kakršne koli pomisleke, pa se posvetujte z dermatologom.

 

Kakšne so izkušnje z retinolom po mnenju naših strank?

“Retinol redno naročam ne le zase, ampak tudi za družino in prijatelje… rezultati so neverjetni… zadovoljstvo.”

“Zadovoljna sem, moja koža se pri izpuščajih hitreje celi. Hvala.”

“Retinol je zame enota, uporabljam ga že dolgo časa, koža je res popolnoma zglajena, gube so res zmehčane!!! Toplo priporočam izdelek, še posebej pa trgovino – odlična komunikacija!!!”

“S serumom sem zadovoljna, moja koža je gladka, ustreza moji koži po 40. letu, brez negativnih reakcij. Vsekakor bom ostala zvesta temu izdelku, saj je treba retinol uporabljati dlje časa, poleg tega pa skrbim za splošno zdravje svoje kože.”

“Zelo dobro je vplival na mojo kožo. Moja koža je bolj gladka in videti sem mlajša. Uporabljam ga dvakrat na dan pod dnevno kremo.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

8 + 15 =

© 2021 naturalzen.si