info@naturalzen.si

Schizandra

13.99 z DDV

Kratek opis: Izvleček zdravilne rastline z Daljnega vzhoda, ki je znana po visoko koncentrirani vsebnosti zdravju koristnih snovi.

Pakiranje: 90 kapsul po 525 mg

Odmerek: 1 kapsula na dan

Proizvajalec: Swanson

Opozorilo: Ta izdelek ni nadomestilo za raznoliko in uravnoteženo prehrano. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40 evrov
Takoj pošljemo
Ob nakupu 4 izdelkov vam bomo priložili brezplačno darilo.

Schizandra

Schizandra chinensis izvira iz Kitajske, Japonske in južnega Sahalina. Njegovi plodovi se že tisočletja uporabljajo v tradicionalni kitajski medicini zaradi izjemno koncentrirane vsebnosti zdravju koristnih snovi. Glavna učinkovina rastline je snov, imenovana Schizandrin in Gomisin A.

Vse dele, vključno s koreninami, lahko uporabljate v zdravilne namene. Najbolj uporabni so plodovi, ki po obliki in videzu spominjajo na plodove rdečega ribeza. Šizandra kitajska je zaradi svojih izjemno podpornih učinkov pri zdravljenju nekaterih bolezni, ki so posledica sodobnega, tako imenovanega “modernega” in pogosto stresnega načina življenja, deležna velike pozornosti po vsem svetu. Plodovi šizandre se tako kot večina jagodičevja vsestransko uporabljajo.

UPORABA V TRADICIONALNI MEDICINI

Plodovi šizandre so v zdravilstvu ljudstev Daljnega vzhoda znani kot tonik in poživilo, ki deluje predvsem proti utrujenosti in izčrpanosti.

UPORABA V SODOBNI MEDICINI

Šizandra ima zelo širok zdravilni potencial, med katerimi so najbolj izraziti naslednji glavni učinki: deluje kot adaptogen in tonik za srčno dejavnost, vključno s podporo dihanju.

Pri dolgotrajni uporabi izboljša ostrino vida in občutljivost vida.

Poveča prilagajanje oči v temi.

Učinkovito pomaga pri regeneraciji jetrnega tkiva, zdravljenju poškodb jeter in ledvic.

Zmanjšuje bolečine v hrbtu, ramenih in napetosti v mišicah vratne hrbtenice.

Aktivne snovi vplivajo na osrednji živčni sistem, spodbujajo srčno-žilni sistem in dihalni center, širijo periferne krvne žile in ob dolgotrajni uporabi izboljšajo ostrino vida.

Učinkovit je tudi pri zdravljenju astenije, depresivnih stanj in normalizira krvni tlak.

Šizandra se uporablja tudi za zdravljenje impotence, bolezni ledvic, hipoglikemije ter krepi srce in maternico. Ščiti jetra in spodbuja normalno delovanje jeter, vključno s tvorbo žolča. Pomaga razgraditi toksine in povečati pretok krvi. Uporablja se tudi pri bolečinah v mišicah ramenskih sklepov in vratne hrbtenice ter pri živčni izčrpanosti, sladkorni bolezni (znižuje sladkor), vodenici, nočnem potenju in astmi.

Učinki:

Adaptogeni učinki:

Izboljša delo mišic, koordinacijo gibov in odpravlja občutek utrujenosti.

Antioksidativni učinki:

Vsebina plodov šizandre ima antioksidativne učinke. Schizandrin deluje kot odstranjevalec prostih radikalov kisika. Antioksidativni učinki pomagajo izboljšati funkcionalno stanje arterij.

Učinki na jetra:

Schizandra china s povečanjem antioksidativnih in razstrupljevalnih procesov v telesu pomaga izboljšati funkcionalno stanje jetrnega tkiva in njegovo obnovo. Izvleček sadja poveča zmogljivost sistema razstrupljanja jeter. Schizandrin je učinkovito hepatoprotektivno sredstvo, ki pomembno normalizira delovanje jeter in ima minimalne neželene učinke.

Kemoprotektivni učinki:

Številni citostatiki pri kemoterapiji raka imajo kardiotoksične učinke. Sočasna uporaba shizandrina zmanjša njihovo kardiotoksičnost. Podobno tudi pri drugih načinih zdravljenja, pri katerih se uporabljajo zdravila, ki slabijo delovanje ledvic, kaže Schizandra china zelo dobre rezultate.

Vpliv na kardiovaskularni sistem:

Izvleček šizandre spodbuja krvni obtok in hkrati izboljšuje puferske lastnosti krvi.

Nevrotropno delovanje:

Rezultati drugih študij dokazujejo sposobnost izvlečkov, da zavirajo pojavnost nevroz. Schizandrin vpliva na delovanje CNS predvsem z delovanjem na dopaminski sistem. Študije kažejo, da se pri tem poveča metabolični obrat dopamina, ne da bi neposredno vplivali na dopaminske receptorje.

Vpliv na dihalni sistem:

Ugotovljeno je bilo, da ima gomisin A antitusični učinek pri dražečem kašlju. To potrjuje že staro izkušnjo japonskega in kitajskega zdravljenja.

Protivnetni učinki:

Lignani v Schizandri delujejo protivnetno. Schizandrin in gomisin A, H, J in N delujejo proti vročini. Pri gomisinu A in shizandrinu so ugotovili analgetične učinke.

Antihipertenzivno delovanje:

Gomisini H, J, N in G so delovali kot antagonisti kalcijevih kanalov in tako lahko zmanjšajo patološko povišan krvni tlak.

Miorelaksantno delovanje:

Gomisin A in schizandrin v večjih odmerkih delujeta miorelaksativno, zato sproščata mišično napetost v zgornjem delu hrbtenice.

 

Ob nakupu za več kot 40 € je dostava brezplačna.

Omejena časovna promocija: ob nakupu katerih koli 4 izdelkov bomo vključili brezplačno darilo.
V primeru nenadne razprodaje si pridržujemo pravico, da vam za darilo pošljemo drug izdelek.

Dodatne informacije

Teža0.1 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Schizandra”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

fourteen − nine =

Schizandra naturalzen
Schizandra
13.99 z DDV Dodaj v košarico