info@naturalzen.si

Chondro Kompleks 145 kapsul

16.69 z DDV

Kratek opis: Chondro Complex je oblikovan za najučinkovitejšo podporo sklepom, kostem in hrustancem. Vsebuje MSM, hondroitin, glukozamin in vitamin C.

Pakiranje: 145 kapsul z 200 mg MSM, 100 mg hondroitina, 100 mg glukozamina in 100 mg vitamina C.

Teža: 87 g.

Priporočeni odmerek: 2 do 4 kapsule dnevno z zadostno količino vode. 4 kapsule v primeru višje starosti, večje telesne teže ali močnejših bolečin.

Opozorilo: ni nadomestilo za raznoliko in uravnoteženo prehrano ter ni primerno za nosečnice in doječe matere. Shranjujte na sobni temperaturi, nedosegljivi majhnim otrokom.

Na zalogi

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40 evrov
Takoj pošljemo
Ob nakupu 4 izdelkov vam bomo priložili brezplačno darilo.

Chondro Kompleks

Boleči sklepi, fizično naporno delo ali, nasprotno, sedeč način življenja z minimalnim gibanjem – to so težave in situacije, ki zadevajo večino ljudi. Za pomoč pri teh težavah smo ustvarili izdelek Chondro Kompleks.

Chondro Kompleks je izdelek, v katerem smo združili MSM, hondroitin in glukozamin ter dodali vitamin C za boljšo absorpcijo teh snovi. MSM, hondroitin in glukozamin tudi ločeno pozitivno vplivajo na zdravje sklepov in kosti, vendar se odlično dopolnjujejo in povečujejo učinkovitost drug drugega.

Podrobneje si oglejmo posamezne aktivne snovi.

MSM

MSM ali metilsulfonilmetan je naravna spojina, ki jo najdemo v živilih, kot so sveža zelenjava, meso in mlečni izdelki. Vendar ga s hrano večinoma ne zaužijemo dovolj, zato ga je priporočljivo jemati v obliki prehranskih dopolnil.

Pomaga pri zdravljenju osteoartritisa in bolečin v sklepih

Osteroartritis je bolezen, za katero trpi na milijone ljudi. Gre za poškodbo hrustanca v enem ali več sklepih. Pogosto prizadene kolena, boke, spodnji del hrbta, roke in prste. Povzroča lahko bolečino, togost in oteklino.

V več študijah so preučevali učinek MSM na bolečine v sklepih. Eden od njih je delal s 100 bolniki, starejšimi od 50 let. Razdelili so jih v dve skupini – ena je prejemala MSM, druga pa le placebo. Življenjski slog anketirancev je bil glede pitja alkohola in kajenja približno enak, tudi povprečna starost je bila skoraj enaka, približno 68 let. Dodatek MSM je vseboval tudi vitamin C, kolagen ter izvlečke neema in koridalije. Rezultati so pokazali, da so se pri osebah, ki so 12 tednov jemale MSM, bolečine v sklepih, togost in otekanje izboljšali v primerjavi z osebami, ki so jemale placebo.

Druga študija je bila prav tako izvedena na 100 bolnikih, pri čemer je imel vsak bolnik osteoartritis v kolku ali kolenu. Deloval je z večjim odmerkom MSM, in sicer 6 gramov za 26 tednov. V skupini, ki je jemala MSM, so se izboljšali simptomi osteoartritisa in bolje opravljali vsakodnevne dejavnosti kot v skupini, ki je jemala placebo.

Glukozamin

Glukozamin je spojina, ki je naravno prisotna v telesu, zlasti v hrustancu. Na voljo je tudi v obliki dodatka. Pogosto se uporablja za zdravljenje bolečin v sklepih in osteoartritisa, študije pa so potrdile, da pomaga pri obnovi poškodovanega hrustanca in zmanjšuje vnetja v sklepih.

Hondroitin

Hondroitin je kompleksni ogljikov hidrat, ki je glavna sestavina hrustanca, tkiva, ki zapolnjuje sklepe. Pomaga ohranjati elastičnost in hidracijo hrustanca, kar lahko zmanjša bolečine in vnetja pri ljudeh z osteoartritisom Zaradi protivnetnih in protibolečinskih lastnosti se pogosto uporablja kot prehransko dopolnilo.

Hondroitin se običajno jemlje v obliki kapsul ali prahu in se pogosto kombinira z glukozaminom.

Vitamin C

Vitamin C pomaga pri absorpciji MSM, hondroitina in glukozamina, saj spodbuja tvorbo kolagena. Kolagen je beljakovina, ki sestavlja pomemben del hrustanca in je potrebna za nastanek in obnovo vezivnega tkiva v telesu. Vitamin C je pomemben kofaktor pri sintezi kolagena, kar pomeni, da je potreben za ta proces. Poleg tega ima vitamin C antioksidativne lastnosti, ki lahko pomagajo zmanjšati vnetja in zaščititi sklepe pred poškodbami. S spodbujanjem tvorbe kolagena in zmanjševanjem vnetja lahko vitamin C poveča učinkovitost MSM, hondroitina in glukozamina pri spodbujanju zdravja sklepov.

V tem izdelku je majhna količina vitamina C, njegova funkcija pa je le pomoč pri prebavi aktivnih sestavin. Prosimo, da tega izdelka ne obravnavate kot popolnega nadomestka za vitamin C. Če vas zanima samostojni izdelek z vitaminom C, kliknite tukaj.

Sestavine: MSM, hondroitin, glukozamin, vitamin C, hidroksipropilmetilceluloza (lupina kapsule)

Pakiranje: 145 kapsul z 200 mg MSM, 100 mg hondroitina, 100 mg glukozamina in 100 mg vitamina C.

Teža: 87 g.

Priporočeni odmerek: 2 do 4 kapsule dnevno z zadostno količino vode. 4 kapsule v primeru višje starosti, večje telesne teže ali močnejših bolečin.

Opozorilo: ni nadomestilo za raznoliko in uravnoteženo prehrano ter ni primerno za nosečnice in doječe matere. Shranjujte na sobni temperaturi, nedosegljivi majhnim otrokom.

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Omejena časovna promocija: ob nakupu katerih koli 4 izdelkov bomo vključili brezplačno darilo.
V primeru nenadne razprodaje darila si pridržujemo pravico, da kot darilo pošljemo drug izdelek.

 

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Chondro Kompleks 145 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

4 × 2 =

Chondro Complex Naturalzen
Chondro Kompleks 145 kapsul
16.69 z DDV Dodaj v košarico