info@naturalzen.si

Hialuronska kislina 145 kapsul

16.99 z DDV

Kratek opis: Hialuronska kislina blaži bolečine v sklepih in zaradi svojih vlažilnih lastnosti zagotavlja lep in mladosten videz kože.

Pakiranje: 145 kapsul z 200 mg hialuronske kisline in 100 mg vitamina C

Teža: 87 g

Priporočeni odmerek: 1- 2 kapsuli dnevno z zadostno količino vode.

Opozorilo: Ta izdelek ni nadomestilo za raznoliko in uravnoteženo prehrano. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka.

Na zalogi

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40 evrov
Takoj pošljemo
Ob nakupu 4 izdelkov vam bomo priložili brezplačno darilo.

Hialuronska kislina

Hialuronska kislina je snov, ki je naravno prisotna v koži, očeh in sklepih. Njegova glavna naloga je zadrževanje vode v tkivnih celicah in ohranjanje vlažnosti oči. Hialuronska kislina je ključna sestavina sinovialne tekočine, ki poskrbi, da imajo sklepi in kosti pri gibanju dovolj sebuma, in jih tako ščiti pred poškodbami.

Človeško telo lahko proizvaja hialuronsko kislino, vendar s staranjem njena raven stalno upada, zato jo je priporočljivo jemati v obliki prehranskih dopolnil.

Lajša simptome osteoartritisa

Kaj je osteoartritis? Pri osteoartritisu so sklepi zaradi propadanja hrustanca manj gibljivi. Kakovost hialuronske kisline v sinovialni tekočini se zmanjša, v njej pa se znajdejo vnetne molekule. To lahko povzroči bolečino ali oteklino.

V Združenih državah Amerike je bilo izvedenih več študij o učinku prehranskih dopolnil s hialuronsko kislino na simptome osteoartritisa. V neki študiji so tri mesece preučevali 40 bolnikov s prekomerno telesno težo, ki so trpeli za osteoartritisom kolena. Polovica bolnikov je jemala prehransko dopolnilo, druga polovica pa placebo tablete. Potrdili so, da že 80 mg hialuronske kisline na dan v obdobju treh mesecev močno izboljša bolečino in ublaži simptome.

V drugi študiji iz leta 2015 je bilo pregledanih 72 bolnikov z osteoartritisom kolena. Skupino so tudi naključno razdelili, polovica je prejela hialuronsko kislino, druga polovica pa placebo. Ta študija je trajala en mesec, pri čemer so bolniki v prvih dveh tednih jemali 225 mg hialuronske kisline, v zadnjih dveh tednih pa le 150 mg. Tisti, ki so prejemali hialuronsko kislino, so imeli nižje ocene bolečin in boljšo kakovost spanja kot tisti v skupini s placebom. Uporabili so tudi manj zdravil proti bolečinam.

Ker telo naravno proizvaja hialuronsko kislino, ta snov redko povzroča resne neželene učinke ali alergijske reakcije.

Pomaga pri hitrejšem celjenju ran

Hialuronska kislina je glavna sestavina zunajceličnega matriksa in velja za enega ključnih dejavnikov v procesu regeneracije tkiva. Študija iz leta 2016 je pokazala, da lahko hialuronska kislina pomaga zmanjšati vnetje in pospeši obnovo tkiva pri celjenju ran.

Blaži drobne linije in gube

Hialuronska kislina ima odlične vlažilne lastnosti in visoko sposobnost zadrževanja vode, zlasti v človeški koži.

Leta 2017 je bila izvedena študija, v kateri so preučevali učinek kapsul hialuronske kisline na gube in splošni videz kože. V študiji je sodelovalo 60 anketirancev, moških in žensk, starih od 22 do 59 let. Skupina je bila naključno razdeljena na dva dela. Prva polovica je prejela kapsule s hialuronsko kislino, druga polovica pa kapsule s placebom. Anketiranci so 12 tednov jemali 120 mg hialuronske kisline. Gube so bile ocenjene s slikovno analizo replik kožnih gub, stanje kože pa z vprašalnikom. V obdobju študije je bilo v skupini s hialuronsko kislino razmerje med površino gub in njihovim volumnom boljše kot v skupini s placebom. Po 8 tednih uporabe so bile gube v skupini s hialuronsko kislino bistveno mehkejše kot v skupini s placebom.

Na podlagi nadaljnjih študij je mogoče oceniti, da ima hialuronska kislina učinke proti staranju. V primerjavi z udeleženci, ki niso uporabljali kisline, se je globina gub zmanjšala za 40 %, čvrstost in elastičnost kože pa se je povečala za 55 %.

Pomaga lajšati simptome ekcema

Hialuronska kislina lahko pomaga izboljšati simptome blagega do zmernega ekcema. V hujših primerih priporočamo, da poiščete dermatološko pomoč.

V študiji iz leta 2011 je del udeležencev prejel peno s hialuronsko kislino, drugi del pa kremo s ceramidi. Pri peni s hialuronsko kislino se je v drugem tednu statistično pomembno izboljšala splošna resnost ekcema, pri kremi s ceramidi pa ne.

Silicijev dioksid

Ste že kdaj slišali za to snov? Silicija je naravna kemična zmes silicija in kisika, ki se uporablja v številnih izdelkih kot sredstvo proti sprijemanju. Najdete ga v vodi, zelenjavi, ovsu in rjavem rižu.

Študij o koristih silicijevega dioksida je manj. Vendar pa so obstoječe študije raziskale in potrdile pozitiven učinek na simptome osteoporoze, na različne bolezni srca in ožilja, na težave prebavnega sistema ter na kakovost las in nohtov.

Čeprav se vam morda ime zdi neznano, je silicijev dioksid naravna spojina. Številne študije kažejo, da ni razloga za skrb, če ljudje uživajo silicijev dioksid v običajnih odmerkih. Silicijev dioksid do 9000 mg na dan ne povzroča nelagodja. Naš izdelek vsebuje 200 mg te snovi v eni kapsuli.

Varnost silicijevega dioksida je potrdila tudi EFSA (Evropska agencija za varnost hrane). Več o njihovi študiji in potrditvi varnosti si lahko preberete tukaj.

Vitamin C

Naš izdelek vsebuje tudi vitamin C, ki telesu pomaga pri prebavi hialuronske kisline. Zato hialuronska kislina hitreje in učinkoviteje vstopi v telo, rezultati pa se pokažejo hitreje. V tem izdelku je količina vitamina C majhna, njegova funkcija je le pomoč pri prebavi aktivnih snovi. Prosimo, da tega izdelka ne obravnavate kot popolnega nadomestka za vitamin C.

Uporaba dodatkov s hialuronsko kislino vam lahko pomaga ohraniti mladosten videz in odpraviti številne znake staranja. Lahko pa pomaga tudi pri lajšanju nekaterih zdravstvenih težav, kot so simptomi ekcema ali bolečine v sklepih.

Sestavine: hialuronska kislina, silicijev dioksid, vitamin C, hidroksipropilmetilceluloza (lupina kapsule)

Pakiranje: 145 kapsul z 200 mg hialuronske kisline in 100 mg vitamina C

Teža: 87 g

Priporočeni odmerek: 1-2 kapsuli dnevno z zadostno količino vode.

Opozorilo: Ta izdelek ni nadomestilo za raznoliko in uravnoteženo prehrano. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka.

 

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Omejena časovna promocija: ob nakupu katerih koli 4 izdelkov bomo vključili brezplačno darilo.
V primeru nenadne izpraznitve darila si pridržujemo pravico, da kot darilo pošljemo drug izdelek.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Hialuronska kislina 145 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

12 + seventeen =

Hialuronska kislina Naturalzen
Hialuronska kislina 145 kapsul
16.99 z DDV Dodaj v košarico