info@naturalzen.si

Kurkumin s piperinom 145 kapsul

20.35 z DDV

Kratek opis: Kurkumin in piperin sta naravni učinkovini z močnimi protivnetnimi učinki, vsebujeta veliko antioksidantov in pomagata ščititi telo pred boleznimi in prostimi radikali.

Pakiranje: 145 kapsul s 184 mg kurkumina, 100 mg ingverja, 61 mg janeža, 61 mg komarčka, 61 mg sladkega korena, 42 mg silicijevega dioksida in 20 mg piperina

Uporaba: 2 kapsuli na dan, popijte z veliko vode.

Upoštevajte: ne nadomešča raznolike in uravnotežene prehrane. Ta izdelek ni primeren za nosečnice in doječe matere. Shranjujte na sobni temperaturi, nedosegljivi majhnim otrokom.

Na zalogi

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40 evrov
Takoj pošljemo
Ob nakupu 4 izdelkov vam bomo priložili brezplačno darilo.

Kurkumin s piperinom

Kurkuma, zlasti kot začimba, je pogosto uporabljena sestavina v kuhinji in verjetno jo dobro poznate.  

Ali poznate tudi aktivno sestavino kurkume, ki se imenuje kurkumin? Kurkumin je že stoletja ena od priljubljenih snovi v indijski ajurvedi in postaja priljubljena snov tudi v zahodni medicini, predvsem zaradi svojih pozitivnih učinkov na lajšanje bolečin in vnetij v telesu 

Glavne prednosti kurkumina

Deluje protivnetno

Leta 2016 je bil opravljen sistematični pregled študij, ki so se osredotočile na učinek kurkumina na simptome osteoartritisaŽe 800 mg kurkumina na dan zmanjša bolečino in vnetje zaradi osteoartritisa v enaki meri kot nesteroidna protivnetna zdravila, kot je ibuprofen. Druga študija iz leta 2016 kaže, da lahko kurkumin pomaga preprečiti bolečine in neprijetne simptome revmatoidnega artritisa. 

Študija iz leta 2017 je pokazala, da lahko že 400 do 600 mg kurkumina na dan ublaži simptome vnetja v telesu. 

Deluje kot močan antioksidant 

Zaradi močnih antioksidativnih sposobnosti pozitivno vpliva na delovanje jeter. Glede na študije se zdi, da je antioksidativni učinek kurkumina tako močan, da lahko prepreči poškodbe jeter zaradi toksinov. 

Pozitivno vpliva na presnovo 

Znanstveniki proučujejo kurkumin tudi v zvezi s presnovnim sindromom (MetS). MetS je kompleksen sindrom, ki vključuje inzulinsko rezistenco, hiperglikemijo, hipertenzijo, nizko raven holesterola lipoproteinov visoke gostote (HDL-C), povišano raven holesterola lipoproteinov nizke gostote (LDL-C), povišane trigliceride in debelost. 

študiji je del udeležencev 8 tednov užival 1000 mg kurkumina in 10 mg piperina, drugi del pa je prejemal placebo tablete. Pokazalo se je, da kurkumin blaži več vidikov MetS, saj izboljšuje občutljivost na inzulin, zavira adipogenezo ter zmanjšuje povišan krvni tlak, vnetja in oksidativni stres. Poleg tega obstajajo dokazi, da kurkuminoidi modulirajo izražanje genov in aktivnost encimov, ki sodelujejo pri presnovi lipoproteinov, kar vodi k zmanjšanju trigliceridov in holesterola v plazmi.  

Lahko zmanjša tveganje za nastanek raka 

Znanstveniki že več let preučujejo učinek kurkumina na rakave celice. Študije so vse obsežnejše, vendar obstajajo dokazi, da ima kurkumin zaščitne učinke proti raku trebušne slinavke, raku prostate in multiplemu mielomu. 

Znanstveniki so ugotovili, da je kurkumin citotoksičen za različne tumorske celice. Učinek kurkumina je odvisen od vrste celice, koncentracije kurkumina in trajanja zdravljenja. Glavni mehanizem, s katerim kurkumin povzroča citotoksičnost, je indukcija apoptoze. Kurkumin lahko zavira tudi razvoj in napredovanje raka, saj deluje na več stopenj v procesu tumorigeneze. Deluje kot blokator tumorskih celic. 

Piperin

Piperin je alkaloidna sestavina črnega popra. Piperin je ena od priljubljenih aktivnih sestavin v indijski ajurvedi.

Vsebuje veliko antioksidantov

Prosti radikali, nestabilne molekule, ki lahko poškodujejo celice, nastajajo v telesu naravno in kot odziv na zunanji stres. Čezmerna škoda, ki jo povzročajo prosti radikali, lahko povzroči resne zdravstvene težave, vključno z vnetnimi boleznimi, boleznimi srca in nekaterimi rakavimi obolenji.

Raziskave so pokazale, da lahko prehrana, bogata z antioksidanti, zmanjša škodo, ki jo povzročajo prosti radikali. V eni od raziskav je bilo na primer ugotovljeno, da lahko dodatki s piperinom preprečijo ali upočasnijo napredovanje poškodb, ki jih povzročajo prosti radikali, in z njimi povezanih bolezni, kot so ateroskleroza, sladkorna bolezen in rak.

Deluje protivnetno

Metabolični sindrom (MetS) smo že omenili in tako kot kurkumin je tudi piperin učinkovit pri njegovem zdravljenju. Študija iz leta 2020 kaže, da lahko dodatki, ki vsebujejo piperin, pomagajo zmanjšati kronično vnetje, ki ga povzroča presnovni sindrom.

Pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi

Leta 2013 je bila izvedena študija na 86 bolnikih, ki so bili naključno razdeljeni v dve skupini. Prva skupina je jemala prehransko dopolnilo s piperinom, druga skupina pa placebo tablete. Študija je trajala 8 tednov, pri skupini, ki je jemala prehransko dopolnilo s piperinom, pa se je izboljšala občutljivost na inzulin. To pomeni, da je hormon inzulin bolje uravnaval vnos glukoze.

Ingver 

Ingver je že stoletja uveljavljena sestavina v večini gospodinjstev. Poleg tega, da se uporablja kot začimba, se uporablja tudi pri slabosti, bolečinah v želodcu in drugih zdravstvenih težavah. 

Pozitivno vpliva na presnovo 

Po pregledu študij iz leta 2018 so preučevali vpliv ingverja na pline, ki nastajajo v črevesju med prebavo. Te raziskave kažejo, da lahko encimi, ki jih vsebuje ingver, pomagajo razgraditi in izločiti te pline ter tako olajšajo nelagodje. 

Poleg tega raziskave kažejo, da lahko ingver pomaga povečati gibanje v prebavnem traktu. Ingver ugodno vpliva tudi na encim, imenovan pankreatična lipaza, ki pospešuje prebavo v tankem črevesju. 

Pomaga pri krepitvi imunskega sistema 

Obsežna presečna študija iz leta 2017 je pokazala, da lahko vsakodnevno uživanje ingverja okrepi imunski sistem. To lahko ščiti pred kroničnimi boleznimi in pospešuje okrevanje po drugih boleznih, kot sta prehlad ali gripa. 

Pomaga pri preprečevanju bolezni srca in ožilja 

Študija iz leta 2017, v kateri je sodelovalo 4 628 ljudi, je pokazala, da lahko vsakodnevno uživanje ingverja med drugim ščiti pred koronarno boleznijo srca, visokim krvnim tlakom, sladkorno boleznijo, hiperlipidemijo, cerebrovaskularno boleznijo in zamaščenostjo jeter ter drugimi kroničnimi boleznimi. Avtorji sklepajo, da bi lahko ingver uporabili kot preventivno zdravilo. 

Lahko zmanjša oksidativni stres v telesu 

Ingver je odličen vir antioksidantov. Zaradi te lastnosti lahko zmanjša oksidativni stres v telesu. Oksidativni stres, kot smo omenili zgoraj, lahko sčasoma povzroči veliko zdravstvenih težav. Tveganje za nastanek teh zdravstvenih težav lahko odpravite s pomočjo ingverja. To dejstvo je bilo potrjeno s pregledom več kot 100 študij. 

Ingver je na splošno varen, priporočen dnevni vnos je do 4 g. Običajni odmerek je med 250 mg in 1.000 mg na dan. 

Janež

Poleg tega, da je janež v kuhinji uporaben kot začimba, je znan po svojih močnih zdravilnih lastnostih in deluje kot naravno zdravilo za različne bolezni.

Pomaga pri bolečinah v želodcu

V eni od raziskav so ugotovili, da janež zmanjšuje izločanje želodčne kisline, kar pomaga preprečevati želodčne razjede in ščiti celice pred poškodbami. Zaradi te lastnosti je v kombinaciji s kurkuminom zelo koristen, saj lahko kurkumin rahlo napihne.

Deluje protivnetno

Kot smo že omenili, lahko dolgotrajno vnetje povzroči resne kronične bolezni. V teh primerih je lahko ključnega pomena preprečevanje.

Študije na živalih in v epruvetah kažejo, da lahko janež zmanjšuje vnetja, s čimer prispeva k boljšemu zdravju in preprečuje bolezni. Študija na miših je pokazala, da janeževo olje zmanjšuje otekanje in bolečino.

Koromač

Koromač je že stoletja uveljavljena sestavina v kuhinji in medicini.

Blaži krče

Na podlagi ene od raziskav lahko trdimo, da je že 80 mg koromača (manj kot naš dnevni odmerek) zelo učinkovit proti bakterijam, ki povzročajo prebavne motnje, drisko in dizenterijo ter nekatere bolnišnične okužbe.

Ker sta kurkumin in piperin nagnjena k napihnjenosti, je koromač zelo učinkovit pri uravnavanju tega in lajšanju teh simptomov.

Ščiti pred prostimi radikali

Po eni od raziskav koromač učinkovito odstranjuje proste radikale, ki povzročajo bolezni. To kaže, da bi lahko z izvlečki koromača pomagali posameznikom pri preprečevanju posledic številnih kroničnih bolezni, vključno z rakom, aterosklerozo in vnetji.

Sladki koren

Skozi zgodovino so ljudje uporabljali korenino sladkega korena predvsem za lajšanje vnetij, blaženje prebavnih težav in zdravljenje težav z zgornjimi dihali.

Pomirja bolečine v želodcu

Nekaj študij je pokazalo, da lahko prehranska dopolnila, ki vsebujejo sladki koren, zmanjšajo simptome splošnega draženja želodca in črevesja.

Obstajajo tudi študije, v katerih so preučevali vpliv sladkega korena na razvoj želodčnih razjed. Ugotovljeno je bilo, da je sladki koren zelo učinkovita snov za zaščito telesa pred tovrstnimi boleznimi.

Sestavine: kurkumin (izvleček kurkume, standardiziran na 90 % kurkuminoidov), ingver, janež, komarček, sladki koren, silicijev dioksid, piperin, hidroksipropilmetilceluloza (lupina kapsule)

Pakiranje: 145 kapsul s 184 mg kurkumina, 100 mg ingverja, 61 mg janeža, 61 mg koromača, 61 mg sladkega korena, 42 mg silicijevega dioksida in 20 mg piperina

Uporaba: 2 kapsuli na dan, popijte z veliko vode.

Upoštevajte: ne nadomešča raznolike in uravnotežene prehrane. Ta izdelek ni primeren za nosečnice in doječe matere. Shranjujte na sobni temperaturi, nedosegljivi majhnim otrokom.

 

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Omejena časovna promocija: ob nakupu katerih koli 4 izdelkov bomo vključili brezplačno darilo.
V primeru nenadne izpraznitve darila si pridržujemo pravico, da kot darilo pošljemo drug izdelek.

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Kurkumin s piperinom 145 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kurkumin s piperinom Naturalzen
Kurkumin s piperinom 145 kapsul
20.35 z DDV Dodaj v košarico